Goriller de bebeklerine 'agu' diyor

Almanya’da yapılan araştırmada gorillerin bebekleriyle iletişim kurarken özel bir dil kullandığı ortaya çıktı. Goriller tıpkı insanlar gibi yavrularıyla konuşurken “agu” diyor.

Goriller de bebeklerine agu diyor
14 Haziran 2012 Perşembe 12:13 tarihinde eklendi, 1.660 kez okundu.

 

Almanya’da bulunan Freie Üniversitesi’nden bilim insanlarının goriller üzerinde yaptığı araştırmada üç yaşından büyük gorillerin yavrularıyla iletişim kurmak için özel bir dil kullandığı ortaya çıktı.
 
“National Geographic” dergisine konuşan araştırmacı Eva Maria Luef bebekleriyle iletişim kurmak isteyen anne gorillerin kendilerini anlatmak için el kol hareketlerini tekrar ettiğini ve bir şeyi anlatmak istediklerinde onlara daha çok dokunduklarını söyledi.
 
Araştırmada Luef ile birlikte çalışan Portsmouth Üniversitesi’nden Dr. Katja Liebal konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
“Goriller hakkında çektiğimiz 120 dakikalık belgeselde bebekleriyle iletişime geçmek için özel bir dil kullandıklarını fark ettik.
 
Anneler bebeklerinin yaşlarından ve olgunluk seviyelerinden haberdar gibi davranıyor. Goriller bebekleriyle iletişim kurarken çıkardıkları seslerin tonu değişiyor ve onlarla bir çeşit “anne kelimeleriyle” konuşuyorlar.

NTV