Görme engelli aile son anda kurtuldu

Çekmeköy’de, 7 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Bina sakinleri kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken,vatandaşlar itfaiyenin zamanında müdahale etmedikleri gerekçesiyle tepki gösterdi.Görme engelli bir aile ise son anda kurtuldu.

Görme engelli aile son anda kurtuldu
29 Temmuz 2014 Salı 12:40 tarihinde eklendi.
Yangın, saat 10.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı binanın çatı katında çıktı. Çatıdan yükselen dumanları gören vatandaşlar binada yaşayanları uyardıktan sonra itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi.Yangın kısa sürede büyüyerek çatının tamamını sardı. Olay yerine ilk gelen itfaiye ekibi, merdivenin kısa olması nedeniyle yangına müdahalede yetersiz kaldı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda takviye itfaiye ekibi sevk edildi.
 
GÖRME ENGELLİ AİLE SON ANDA KURTULDU
 
Bina sakinleri, vatandaşların uyarısıyla, dumandan etkilenmeden kendilerini dışarı attı. Binanın 7’nci katında oturan görme engelli Fatih-Bülbül Karadayı çifti de, 2 yaşındaki Ahmet Kayra isimli çocuklarıyla birlikte kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Karadayı çifti ve çocukları, itfaiye ve çevredeki vatandaşların yardımıyla güvenli bir yere götürüldü.
 
VATANDAŞLAR İTFAİYE EKİPLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ
 
Yangını izleyen vatandaşlar, yangının başlangıçta küçük olduğunu itfaiye ekiplerinin zamanında ve yeterli araçlarla müdahale edemediğini iddia ederek tepki gösterdi. Yangın takviye ekiplerinin gelmesinin ardından kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, yangının çıktığı çatı katında yaşayanların olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.