Görme engelli vatandaş rögora düştü

Mersin’de görme engelli yaşlı bir vatandaş üzeri açık rögora düştü.

Görme engelli vatandaş rögora düştü
06 Ocak 2014 Pazartesi 20:45 tarihinde eklendi.

Çevreden yetişen bir seyyar satıcı tarafından ayakları çukurda iken tutulan görme engelli vatandaş, yetkililere isyan etti.

Nuri Çelik (70) Hastane Caddesi'nden Sağlık Mahallesi’ndeki evine giderken Devlet Hastanesi’nin hemen altındaki kavşaktaki yolun ortasındaki üzeri açık olan 3 metre derinliğinde çukura düştü. Beline kadar çukurun içine giren Çelik, kavşakta seyyar satıcılık yapan bir vatandaş tarafından son anda çekilerek kurtarıldı. Belinde ağrı olduğunu belirten Çelik vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

Başından geçenleri anlatırken zaman zaman göz yaşlarını tutamayan Nuri Çelik vatandaşın yardımı ile yavaş yavaş çarşıdan Sağlık Mahallesindeki evine giderken çukura düştüğünü söyledi. Vatandaşların kendisini kurtardığını anlatan Çelik şöyle devam etti: "Ben görme engelliyim. Ben 40 senedir burada yaşıyorum. Mersin gibi sahipsiz bir yer görmedim.

Kaç haftadan beri bu çukur açıkmış. Ben de geldim çukura düştüm. Belim kırılmış bunun bedelini kim verecek. Bunun sorumlusu kimdir. Ben Ankara’ya kadar giderim davamı açarım. Çukuru böyle açık bırakmaya kimsenin hakkı var mı? Vali olsun Büyükşehir Belediye başkanı olsun. Hangi belediyeye aitse sorumlusu kimse ben davacıyım. Bu hangi kuruma ait ise onun sorumlusunu arıyorum. Kime ait ise ben onun hakkında davacıyım."

Öte yandan vatandaşlar Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) yetkililerinin rögar için geldiğini ancak kendilerine ait olmadığını söyleyerek olay yerinden ayrıldığını kaydetti.

Olay yerine gelen polis ekipleri ise çukurun çevresine duba ile tedbir alarak çukurun kapatılması için yetkilere haber verdi.


CİHAN