Görmez, şehit madenci yakınlarıyla iftarda buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin yakınlarıyla iftarda bir araya geldi

Görmez, şehit madenci yakınlarıyla iftarda buluştu
01 Temmuz 2014 Salı 00:42 tarihinde eklendi, 3.466 kez okundu.

Görmez, maden faciasında şehit olan 301 maden işçisinin 39'unun kabrinin bulunduğu Maden Şehitliği'ni ziyaret etti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve İlçe Müftüsü ile birlikte şehitlik ziyareti yapan Görmez, mezarları teker teker dolaşarak dua etti.

Türkiye'nin çeşitli ile ve ilçelerinden gelen vatandaşların, mezarların üzerine bıraktığı şiirleri ve mektupları okuyan Görmez, işçiler için dua etti. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı, 13 Eylül Parkı'nda verilen iftarda madende şehit olan ve sağ çıkan işçi ve aile yakınlarıyla bir araya geldi. Programda, Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi Hafız İsmail Coşar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Kur'an-ı Kerim okundu.

Burada bir konuşma yapan Mehmet Görmez, "Biz, dünya hayatını fani bilenlerdeniz. Biz, baki olanın, ebedi olanın ahiret yurdu olduğuna iman etmiş bir milletiz. Öyle bir inancın mensubu olmaktan büyük bir iftihar duyuyoruz. Çok kıymetli kardeşlerim, evet 50 gün önce Soma'da her birimizin yüreğini yakan bir facia yaşadık. Ancak unu ifade etmek isterim ki; ebediyete giden kardeşlerimiz aynı zamanda bize büyük dersler vererek gittiler. Milletçe biz çok şeyler öğrendik onlardan, Rabbimiz her birini cennetine koysun. Rabbimiz her birini sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa'yla buluştursun. Rabbimiz her birsine gani gani rahmet eylesin. Onlar, bize çok şeyler öğrettiler. Ama öğrettikleri en büyük şey millet olarak ruh köklerimize hala ne kadar bağlı olduğumuzu gösterdiler. Soma'ya ateş düştü. Soma'ya düşen ateş, Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde yaşayan her kardeşimizin evine düştü. Vicdanlığını kaybetmiş, bütün insanlığa büyük birer derstir. O mezarlığa çocukların bıraktığı yazılar, mektuplar var. Onların bazılarına gözlerim ilişti. Okumakta zorluklar çektim. Annelerine ve babalarına mektup yazan çocuklarımız var. Onların yazdığı mektuplar, her birimize büyük bir derstir. Vicdanını kaybetmiş insanlığa büyük bir derstir aslında." ifadelerini kullandı. 


CİHAN