Göstericiler meclis önünü plaja çevirdi

Bulgaristan'da hükümeti protesto eden göstericiler, meclis önünde güneşlendi. Sabah kahvesini parlamento önünde içmeyi adet edinen göstericiler, kahve sonrası farklı bir eyleme imza attı.

Göstericiler meclis önünü plaja çevirdi
31 Temmuz 2013 Çarşamba 12:24 tarihinde eklendi.

Ülkede 48. güne giren eylemlerde, milletvekillerinin tatile çıkmasına razı olmayan göstericiler, meclis önündeki ana caddeyi kapatarak denizde de vekillerin peşini bırakmayacakları mesajını vermek için plaj havası estirdi. Plaj şemsiyesinin altında güneşlenenler, 'istifa' sloganları attı. Şemsiye ve şapkalar üzerine de bu slogan yazıldı

Gösteri için özel getirilen şişme havuzda ise çocukların yanı sıra büyükler de keyif yaptı.
Bazıları güneş kremi sürdü, bazıları yatarak kitap okumayı tercih etti. Göstericilere, plajın vazgeçilmezlerinden kaynamış mısır ikram edildi.

Kurtarıcı rolünü üstelenen bir kişi ise düdük çalıp meclise dönerek, "Çıkın artık sudan, yeter bu kadar yüzdüğünüz" diye seslendi.

Bu arada mecliste bugün 1 milyar leva ek borç alınması ve bütçe açığının artırılmasını öngören tasarı görüşülüyor. Tasarıyla, devletin özel sektöre borçlarını kapatması ve bazı sosyal hizmet giderlerinin karşılanması hedefleniyor. 


CİHAN