Gözaltı süresi 30 gün uzatıldı

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan Priştine Fatih Sultan Mehmet Camisi İmamı Şevçet Krasniçi'nin ve LİSBA Partisi Lideri Fuad Ramiçi'nin de aralarında bulunduğu 12'si imam 15 kişinin gözaltı süreleri 30 gün daha uzatıldı.

Gözaltı süresi 30 gün uzatıldı
19 Eylül 2014 Cuma 20:24 tarihinde eklendi.
Çarşamba günü, Kosova genelinde başlatılan geniş çaplı operasyonda, aralarında 12 cami imamı ve bir parti liderinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Priştine'deki Temel Mahkeme'nin Ağır Suçlar Bölümü sözü edilen 15 şüphelinin gözaltı sürelerinin 30 gün daha uzatılmasına karar verdi. Ağır Suçlar Bölümü, Kosova Cumhuriyeti'nin anayasal ve güvenlik düzenine karşı suç işledikleri; dinler arasında nefret söylemleri, radikal dinci örgütlere destek sunmaları, El-Nusra ve IŞİD ile bağlantısı oldukları iddiası nedeniyle, Vitialı hoca Sabahudin Selimi, İpek İslam Birliği Başkanı Enes Goga, hoca Eroll Nesimi, Boşnak topluluğu hocası 'Stazomislama' portal yöneticisi İdriz Bilibani, Ebu Bekir Ruli olarak kendini tanıtan Prizrenli hoca Leonard Ruli, İpek'te cami imamı Dardan Cuka, Priştine Fatih Sultan Mehmet Camisi imamı Sevçet Karsniçi, Kaçanik'te cami imamı Şefki Koraçi,  Prizren Yeni Mahale Camisi imamı Mazlam Mazlami, Priştine Dardania semtindeki cami imamı Bedri Robay, Mitroviça İslam Birliği Konseyi üyesi Ekrem Avdiu, Mitroviça İsa Bey camisi imamı Enis Rama, LİSBA İslam partisi lideri Fuad Ramiçi'nin gözaltı sürelerinin 30 gün daha uzatılmasına karar verdi. 
 
Mahkemenin gözaltı süresini uzattığı şüpheli avukatlarından Bayram Tmava, Temel Mahkeme Ağır Suçlar Bölümünün kararını asılsız bulduğunu vurguladı. Tmava, karara 24 saat içinde itirazda bulunacağını  belirtti.