Gözler Almanya'daki ilk IŞİD Davası’nda

Almanya'da mahkeme önüne çıkarılan ilk Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üyesi Kreshnik B.'nin yargılandığı davada sanığın ailesiyle telefon görüşmelerinden kesitler aktarıldı.

Gözler Almanyadaki ilk IŞİD Davasında
17 Eylül 2014 Çarşamba 11:45 tarihinde eklendi.
Deutsche Welle başta olmak üzere Alman kanalları, IŞİD saflarına katılarak savaşan Alman vatandaşı Kreshnik B'nin Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde yargılandığı davaya geniş yer ayırdı. Mahkeme hakimi Thomas Sagebiel, Kreshnik'in, itirafta bulunması durumunda uzun süreli hapis cezasına çarptırılmayacağını söyledi. 
 
İSTANBUL ÜZERİNDEN SURİYE’YE GİTMİŞ
 
Geçen yıl yaz aylarında İstanbul üzerinden Suriye’ye giderek Irak Şam İslam Devleti örgütüne katılan ve örgüt için savaşan 20 yaşındaki Kreshnik B., 'yabancı bir terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanıyor. İtiraflarda bulunması halinde 3 yıl 3 ay ile 4 yıl 4 ay arasında hapis cezası alabileceği belirtilen sanık ilk duruşmada sessizliğini korurken gözler cuma günü yapılacak konuşması beklenen ikinci duruşmaya çevrildi. Kreshnik'in avukatı Mutlu Günal, müvekkilinin kendi rızasıyla Suriye'den döndüğünü ve tehlikeli bir insan olmadığını, Almanya'ya dönebildiği için halinden memnun olduğunu söyledi. Mahkemenin yanıtını aradığı sorular arasında Kreshnik B.'nin neden cihatçılara katılarak Suriye'ye gittiği ilk sırada yer alıyor. Frankfurt’taki ilk duruşmada, dinletilen Kreshnik B. ile kız kardeşi arasında yapılan telefon görüşmelerinden birinde; kız kardeşin, Kreshnik'i dönmeye ikna etmeye çalıştığı, ailesinin, genç, cahil ve saf olarak nitelendirdiği ağabeyini örgüttekilerden fazla sevemeyeceğini belirterek dönmesini istediği görüldü.