Gözler Yıldırım Demirören'de

Süper Lig kulüplerinin çoğunluğunun desteğini alan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören büyük olasılıkla TFF başkanlığına adaylığını bugün açıklayacak. Haluk Ulusoy ise ortak aday çıkmazsa göreve soyunma kararı aldı

Gözler Yıldırım Demirörende
20 Şubat 2012 Pazartesi 08:13 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığı konusunda dün de hareketli saatler geçirdi.

Süper Lig kulüplerinin yanı sıra önceki gün görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini alan Demirören dün akşam bazı kulüplerin başkanlarıyla evinde bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.
 
Süper Lig takımlarının büyük çoğunluğunun, Yıldırım Demirören’i yoğun baskı altına aldıkları bildirildi. Birkaç kulübün ise kararsız kaldıkları, ancak Demirören’in ismi üzerinde uzlaşılacağı ifade edildi. Yıldırım Demirören bugün sabah Beşiktaş Yönetim Kurulu’nu toplayacak. Yönetici arkadaşlarıyla son bir durum değerlendirmesi yapacak olan Demirören’in daha sonra adaylık konusundaki kesin kararını açıklayacağı kaydedildi.
 
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Başkan Yıldırım Demirören’le aile içi bir görüşme yapacaklarını belirterek, “Başkan görüşmeden sonra kararını verecektir. Benim şahsi kanaatim Yıldırım Demirören’in adaylık konusunda uygun olduğudur” dedi.
 
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ise Yıldırım Demirören’e adaylık için tam destek verdi. Karadeniz, “Her Beşiktaşlı, Sayın Yıldırım Demirören’in Futbol Federasyonu başkan adayı olarak ifade edilmesinden gurur duymalıdır. 107 yıllık kulübümüzün ilkleri başarmış olmasının yanında bir de TFF gibi büyük bir sorumluluk isteyen kuruma başkanlık edecek olması tarifi imkansız bir tablodur” diye konuştu.
 
Galatasaray'ın Ulusoy hamlesi
Galatasaray, TFF’de 27 Şubat Pazartesi yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi Haluk Ulusoy’u desteklemek için sürpriz bir hamle yaptı. Eski TFF Başkanı Haluk Ulusoy’u desteklemek için karar alan sarı-kırmızılıların üç gündür bu yönde çalışma yaptıkları belirlendi.
 
Galatasaray’ın eski başkanı Faruk Süren tarafından ismi gündeme getirilen Haluk Ulusoy için 2. Başkan Ali Dürüst ve Başkan Yardımcısı Refik Arkan’ın toplantılar düzenledikleri öğrenildi.
 
Başkan Ünal Aysal ve Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün ise bu girişimi desteklemedikleri vurgulandı. Sarı-kırmızılılar dün ismi gündeme gelen eski bakan Kürşat Tüzmen için, “Bizim bilgimiz dışında bir gelişme” yorumunu yaptı.
 
‘15.00’e kadar bekleyeceğim’
Haluk Ulusoy, Kulüpler Birliği’nin, TFF başkanlığı için ortak bir aday belirlememesi halinde aday olacağını söyledi.

Haluk Ulusoy, “Bugün saat 15.00’e kadar ortak bir aday tespit edilmezse aday olacağım. İsim önemli değil. Ortak bir aday belirlerse ben de destek veririm” dedi.

Milliyet