"Gözlerime bakıp 3 el ateş etti"

Dünyayı ayağa kaldıran Ütoya adasındaki saldırılardan yaralı kurtulan 16 yaşındaki kurban, katille karşılaşmasını anlattı

Gözlerime bakıp 3 el ateş etti
28 Temmuz 2011 Perşembe 11:54 tarihinde eklendi, 1.143 kez okundu.

 

Ütoya adasında kaos başladığında 16 yaşındaki Andrine Johansen kamp alanından ayrılıp, sahile doğru koştu. Bir kayanın ardına saklanan Johansen, daha sonra kendini suya attı. Johansen şu anda hayatta olmasını bu kararına bağlıyor.
 
Adada vahşet yaratan Anders Breivik'in kendisini bulduğunu, gözlerinin içine kısa bir süre baktıktan sonra 3 el ateş ettiğini söyleyen Johansen, giydiği kıyafetin suda genişlemesiyle Breivik'in vücudunu vurmakta zorlandığını düşünüyor.
 
Suyun içinde kurşun yaraları alan Johansen, soğuk suyun kan akışını yavaşlatıp kendisini hayatta tuttuğunu ve 30 dakika boyunca ölü numarası yaparak katliamdan kurtulabildiğini anlatıyor.
 
Breivik'in kızına üç el ateş ettiğini, kurşunlardan birinin ayağına, diğerininse göğsüne saplandığını söyleyen Andrine'in annesi Randi Thomsen de kızının olayın şokunu hala atlatamadığını, konu her açıldığında gözyaşlarına boğulduğunu söylüyor.

Milliyet