Gözlükçüler de e-reçete istiyor

Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker, e-reçete uygulamasının gözlükler için de başlatılmasını istedi. Küçüker, bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na yazılı olarak başvurduklarını söyledi.

Gözlükçüler de e-reçete istiyor
17 Ocak 2013 Perşembe 16:37 tarihinde eklendi.

 

SGK’nın başlattığı ve 15 Ocak 2013 itibariyle zorunlu hale getirilen e-reçete uygulamasını gözlükçüler de istiyor. Sahte reçete, gereksiz tetkik ve muayene gibi işlemlerin devlete faturasının yüksek olması nedeniyle SGK, bu durumun önüne geçebilmek amacıyla e-reçete olarak ifade edilen elektronik reçete uygulamasını başlatmıştı. 
 
Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker, e-reçete uygulamasının, gözlükler için de başlatılmasını isteyerek, SGK’na yazılı olarak başvurduklarını söyledi. E-reçete uygulamasının, SGK’nın, sağlık hizmeti sunumu alanında yaptığı çalışmaların en başarılısı olduğunu söyleyen Küçüker, gözlükçülük alanında kâğıt reçete uygulamasının devam ettiğini kaydetti.
 
Gözlükçüler olarak, elektronik reçete uygulamasının mümkün olan en kısa süre içerisinde, optik ürünler için de uygulanmasını istediklerini ve desteklediklerini anlatan Taylan Küçüker, şöyle devam etti: "Bu altyapı ve donanıma sahibiz. Üyelerimiz, teşhis, isim, soy isim, dr, hastane bilgileri, reçete yazım hataları vs yüzünden, imzaladıkları optik protokol gereği para cezaları kesintilerle karşılaşmaktaydı. E-reçete uygulaması, Medula işlemlerini daha sade ve doğru yapılmasına imkân sağlayacak istismarları önleyecektir. İlaçta başlatılan böyle bir uygulamanın optik sektöründe başlatılması, aynı zamanda mesleğimize olan güven saygı ve itibarı da artıracaktır. Hak sahipleri de daha güvenli ve hızlı bir sağlık hizmeti sunumu alacaklardır. Hastalara verdiğimiz gözlükler, TİTUBB kayıtlı, Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilen standardı yüksek optik ürünlerdir."
 
Konfederasyona bağlı bir ilde, SGK tarafından pilot uygulama başlatılması için eşgüdümlü çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Küçüker, uygulamanın başlatılması konusunda  SGK’na yazılı olarak da başvurduklarını sözlerine ekledi.

CİHAN