Grayder ezdi geçti

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde yol çalışmasını tamamladıktan sonra şantiyeye gitmek üzere yola çıkan 26 yaşındaki Ö.S. yönetimindeki grayder, freni boşalınca önündeki üç araca çarptı.

Grayder ezdi geçti
31 Temmuz 2013 Çarşamba 15:10 tarihinde eklendi.
Kazada, 39 yaşındaki Necmiye Kapı hayatını kaybederken, biri ağır üç kişi yaralandı. Grayder operatörü gözaltına alındı.
 
Kaza, Aliağa İlçesi Hürriyet Caddesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Güzelhisar Caddesi’ndeki yol çalışmalarını tamamlayan Ö.S., idaresindeki grayderle şantiyeye gitmek üzere yola çıktı. Hürriyet Caddesi’nde kulandığı aracın freninin boşaldığını fark eden Ö.S., çabalarına rağmen kontrolü kaybetti. Hız kazanıp sinyalizasyon lambaları yakınındaki araçların arasına dalan iş makinesi, Kazım Özdemir (51) yönetimindeki 35 PR 060 plakalı otomobilin üzerinden geçti ve parçalayarak karşı yöne geçti. Daha sonra Necati Kanca’nın kullandığı TIR’a çarpan iş makinesi, İbrahim Akyol yönetimindeki Dikili-Aliağa İzban hattına çalışan yolcu minibüsüne çarptı.
 
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
 
İş makinesinin operatörü Ö.S., polis tarafından gözaltına alındı. Otomobilde bulunan, Necmiye Kapı, Gülden Özdemir (54) ve Gülbeyaz Özdemir (63) ile sürücü Kazım Özdemir yaralandı. Minibüste bulunan yolcular ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralılar olay yerine gönderilen ambulanslarla Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Necmiye Kapı müdahalere rağmen hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Gülden Özdemir ise ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.
 
LASTİK BİR KİLOMETRE İLERDE BULUNDU
 
Otomobil sürücüsü Kazım Özdemir, "Grayder operatörüne para verseler ve böyle bir şeyi yapmasını isteseler, mümkün değil başaramaz. Bu nasıl bir kaza ben anlamadım" diye konuştu.
 
TIR şoförü Necati Kanca, "Eğer benim kullandığım TIR’a çarpmasıydı, daha büyük bir facia yaşanabilirdi" ifadelerini kullandı.
 
Grayder operatörü Ö.S. ise, "Yol çalışmasını tamamladım. Şantiyeye dönerken birden fren boşaldı. Ne yapacağımı şaşırdım" diye konuştu. Grayderin çarpmanın etkisiyle kopan ön sol lastiği yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulundu. Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan olay yerine gelip incelemelerde bulundu.
 
Kazada hayatını kaybeden Necmiye Kapı’nın cenazesinin Buca’daki cemevinden kaldırılarak toprağa verileceği öğrenildi.

DHA