Greenpeace eylemcilerine ateş açtılar

Greenpeace yazılı olarak yaptığı açıklama ile 2 Greenpeace eylemcisisinin Kuzey Kutbu'nun Rus Buz Denizi'nde bir petrol şirketi platformuna tırmanırken tutuklandığını duyurdu.

Greenpeace eylemcilerine ateş açtılar
18 Eylül 2013 Çarşamba 15:20 tarihinde eklendi.
Açıklamada, Greenpeace buzkıran gemisi Arctic Sunrise ekibinin protesto amaçlı tırmanışını durdurmak için Rus Sahil Güvenliği 11 el uyarı ateşi açtığını, Greenpeace eylemcilerinin, alanı terk etmemeleri durumunda üzerlerine ateş açmakla ikaz edildikleri belirtildi.
 
Rus yetkililerin petrol şirketlerine özel güvenlik sağlamakla meşgul olduğunu söyleyen Greenpeace Uluslararası Kuzey Kutup kampanya sorumlusu Ben Ayliffe, "Barışçıl protesto gemisine karşı bu tür orantısız güç kullanmak kabul edilemez. Rus yetkililerin barışçıl protestocuları susturmak için petrol şirketlerine özel güvenlik sağladığı çok açık. Kuzey Kutbu'nu tehdit eden Greenpeace değil; akla, mantığa sığmayan ücra yerlere petrol sondajı yapmak isteyen Gazprom gibi petrol şirketleri" dedi.
 
Açıklamada Arctic Sunrise'ın alanı terk etmediği, 2 eylemcinin hala gözaltında tutulduğu belirtildi. Rus Sahil Güvenliğinin, Arctic Sunrise'a binme isteği geminin kaptanı tarafından reddedildiği belirtildi.

DHA