"Greve bir adım mesafedeyiz"

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MES'in kendilerine günde bir simit parası zammı layık gördüğünü belirterek, "Ama biz sözün bittiği yerdeyiz. Greve bir adım mesafedeyiz artık grev gömleğini giymek üzereyiz." dedi.

Greve bir adım mesafedeyiz
20 Mayıs 2013 Pazartesi 21:05 tarihinde eklendi.

Türk Metal Sendikası Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Bursa'da yapıldı. Meclise katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk Metal Sanayicileri Sendikası MES ile yapılan zam görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Her dalı yemiş dolu dünyada insanca yaşamak istediklerini belirten Pevrul Kavlak, "Ama bize günde bir simit parası zammı layık görüyorlar. Emeğimizi, alın terimizi hiçe sayanlar, fedekarlığımızı unutan işverenler bizi duymuyorlar. Onların gözü kör, kulağı sağır. Ama biz sözün bittiği yerdeyiz. Greve bir adım mesafedeyiz artık grev gömleğini giymek üzereyiz." dedi.

Yarından itibaren MES ile müzakereye devam edeceklerini anlatan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak, "Dilerim masadan anlaşarak kalkarız, çalışma barışını koruruz, kutlu bir şekilde işimizin başına döneriz. Bizim Türk Metal olarak içimiz rahat, çünkü biz sadece hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı talep etmek için tüm sorumluluklarımızı da yerine getirdiğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Masadan uzlaşma ve el sıkışarak kalkmak için ellerinden geleni yaptıklarını bildiren Pevrul Kavlak, şu uyarıda bulundu: "Bizim içimiz rahat, çünkü gücümüzün, birlik ve beraberliğimizin bilinicindeyiz. İş sokağa, alana , meydana güce kalırsa ne yapabileceğimizi herkes biliyor, bunu hiç kimse aklından çıkarmasın."

Grevin iki tarafı keskin bir bıçak olduğunun altını çizen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir tarafı bizi ve işverene, diğer tarafı da ülkeye zarar verir. Ama önemlisi olan ülkeye verdiği zarardır.

Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokan metal iş koludur. Bu iş kolunda hayatı durduracak bir grev, Türkiye'nin ilerleyişine de vurulacak bir darbedir. Bunun vebali de bizde değil, MES'in omuzlarındadır. Bunun vebali üretirken fedakarlık istediği işçiyi bölüşürken görmezden gelenlerdedir, bunun vebali sadece hakkını isteyen işçi ile uzlaşmaz teklif ile gelen işverenlerde dolayısı ile MES'dedir. MES ve işverenlere sesleniyorum. Artık dönülmez yola girmek üzereyiz. Bizden günah gitti, tüm sorumluluk sizindir."

Salonu dolduran sendika üyeleri ise attıkları sloganlar ile Genel Başkan Pevrul Kavlak ile grev dahil her yola gidecekleri mesajını verdi.


CİHAN