Gripten korunmak için düzenli yaşam şart

Hatay Erzin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Üzer, kış aylarında görülme sıklığı artan gribe karşı yeterli sıvı alımına ve düzenli yaşama dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Gripten korunmak için düzenli yaşam şart
05 Ocak 2013 Cumartesi 17:19 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.

 

Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini de vurgulayan Üzer ''Zararlı alışkanlıklar özellikle kış aylarında savunma sisteminin daha da olumsuz etkilenmesine neden olur.'' uyarısında bulundu. 
 
Pandemik gribin etkisini her gün biraz daha artırdığına işaret ederek Dr. Ayşegül Üzer, buna karşı bağışıklık sistemini koruyup güçlendirmenin her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi. Hastalığa yakalanmadan önce dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Üzer, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlere ilişkin şu bilgileri verdi: Bunun için de 4 temel besin grubundan süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri, et?balık ve kümes hayvanları, sebze-meyveler, ekmek ve tahıl ürünlerinden yeterli miktarda alınmalı. Tek taraflı beslenme ya da yetersiz gıda alınması, enfeksiyonlara kaşı vücudun hassasiyetini artırır.Günde en az 3 ana öğün olmak üzere, 3 ara öğün de eklenerek temel besin grupları tüketilmeye çalışılmalı. Ara öğünler, özellikle şeker hastaları tarafından kesinlikle atlanmamalı."
 
 Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini de vurgulayan Ayşegül Üzer, ''Zararlı alışkanlıklar özellikle kış aylarında savunma sisteminin daha da olumsuz etkilenmesine neden olur. Hastalıklardan korunmak için düzenli yaşam şekli tercih edilmeli, uyku saatleri belli olmalı, kaliteli uyku sağlanmalıdır. Dengeli beslenmenin ve buna bağlı olarak düzenli bir hayat yaşamak bir çok hastalığın önüne geçilmesini sağlar. Sağlıklı yaşamın bir parçası olan spor, gripten korunmak için de çok önemlidir. Yetişkin biri için haftada 3 gün, günde 1 saat olmak üzere spor yapılması faydalıdır.'' dedi.

CİHAN