Grizu faciasında ölen 103 madenci dualarla anıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde 7 Mart 1983 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 103 madenci, dualarla anıldı.

Grizu faciasında ölen 103 madenci dualarla anıldı
07 Mart 2014 Cuma 13:04 tarihinde eklendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, törende yaptığı konuşmada ilgili bakanlığın işçi açıklarını gidermesini ve taşeron uygulamasından bir an önce vazgeçmesini istedi.

Grizu faciasında hayatını kaybeden 103 madenci için Armutçuk Müessesesinde anma programı düzenlendi. Törene madencilerin yanı sıra kurum yetkilileri, sendika temsilcileri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Törende konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, son dönemlerde Türkiye Taş Kömürü kurumunda işçi açıklarının bakanlık tarafından kapatılmadığını, bu açığın taşeron ile kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Profesör Doktor Ercan Candan ise konuşmasında "Şunu çok iyi biliyoruz ki bu dünyanın en helal kazanılan kazancı. Onun için buradan, madenden öbürkü tarafa giden şehitlerimizin ben eminim, biliyorum ki kazançları konusunda hesaba çekilecekleri hiç bir şeyleri yok. Belki yüzleri karaydı. Belki kömür karasıydı ama oraya ak bir alınla gittiler. Bundan da eminiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 7 Mart 1983 yılında grizu faciası başta olmak üzere hayatını kaybeden madenciler için Kur'an-ı Kerim okundu. Duanın ardından madenciler asansöre binerek madene indi. 


CİHAN