Grup seksi 4 milyon dolara anlatacak

Erkek arkadaşı ile birlikte grup sekse zorladıkları kızı öldürdükleri iddiasıyla hapse giren genç kız beraat etmişti. Şimdi de 4 milyon dolara anılarını kitap yapacak

Grup seksi 4 milyon dolara anlatacak
17 Şubat 2012 Cuma 12:26 tarihinde eklendi, 1.957 kez okundu.

Her şey 2007 yılında İtalya'da yaşanan bir cinayetle başladı. Uzun süre dünya basını tarafından yakından takip edilen olayda Amanda Knox ve erkek arkadaşı Rafaelle Sollecito'nun, aynı evde kaldıkları Meredith Kercher adlı İngiliz kadını grup sekse zorladıkları ve reddedilince de kadını bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilmişti.

 
24 YIL CEZA VERİLDİ 
 
Bıçakta Knox ve erkek arkadaşının DNA izleri bıçakta bulununca, pek çok kişi Amerikalı çiftin cinayeti işlediğine ikna oldu. Knox,  Kercher'ın cesedini eve gelince bulduklarını iddia etse de mahkeme tarafından suçlu bulundu ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
 
HERŞEYİN DEĞİŞTİĞİ SÜREÇ
 
Davanın temyiz sürecinde ise her şey değişti. Olay yeri inceleme ekiplerinin delil topladıkları sırada eldiven takmadıkları ortaya çıktı ve bu nedenle bazı deliller yok sayıldı. Knox aleyhine konuşan bazı tanıkların yalan beyanda bulundukları anlaşıldı ve Knox geçen Ekim ayında beraat etti.  
 
HEM ÖZGÜRLÜK, HEM ŞÖHRET, HEM DE PARA
 
4 yılını İtalyan hapishanelerinde geçiren Amanda Knox şimdi hem özgürlüğün hem de davanın getirdiği şöhret ve paranın tadını çıkarıyor. Knox, ilk olarak "yaşananları tüm çıplaklığıyla anlatacağım" dediği kitabı için 4 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. Kitabın önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor.
Bunun yanında, yaşananlara kayıtsız kalamayan Hollywood'dan da pek çok teklif geldiği biliniyor. Ancak sinema konusunda henüz açıklanan bir anlaşma yok.
 
TACİZLERLE DOLU KÂBUS GİBİ 4 YIL 
 
Amanda Knox'un cezaevi günleri daha önce basına yansımıştı. Cezaevinde genç kadına, HIV virüsü taşıdığı yalanı söylenmiş, hücresine giren bir erkek gardiyanın kendisine sözlü tacizde bulunduğu iddia edilmişti.
ODADA ZORLA SEKS KONUŞMASI 
 
Knox, üst düzey bir hapishane yetkilisinin kendisini odasına çağırarak kendisini seks hakkında konuşmaya zorladığını açıklamıştı. Ayrıca, Knox'tan birlikte olduğu erkeklerin listesini isteyen görevlilerin, bu listeyi daha sonra bulvar gazetelerine verdiği anlaşılmıştı.

Habertürk