Grup Yorum Emre Aköz'e fena çaktı

Sabah yazarı Emre Aköz'ün "Livaneli ile Bekaroğlu o konserde ne arıyordu?" başlıklı yazısına Grup Yorum tepki gösterdi.

Grup Yorum Emre Aköze fena çaktı
17 Nisan 2012 Salı 19:47 tarihinde eklendi, 1.502 kez okundu.

 

GRUP YORUM'UN AÇIKLAMASI:
 
HALKINI SEVMEK CESARET İSTER
KORKAKLAR VE SATILMIŞLAR HALKINI DA VATANINI DA SEVEMEZ!
 
Bugün yayınlanan Sabah Gazetesi’nde Emre Aköz’ün polis ağzıyla yazmış olduğu yazıyı okuduk.
Bakırköy’de vatanını seven üç yüz bin yiğit yürekli insan On’ların, Mahirlerin türküsünü söyledi. İşte o alana yazdığımız pankartlardan birinde şöyle diyorduk:
 
GRUP YORUM HALKTIR
HALK; YARATAN VE ÜRETENDİR
HALK; ADALET VE ÖZGÜRLÜK ÖZLEMİ TAŞIYANDIR
HALK; EŞİT VE HAKÇA YAŞAM İSTEYENDİR
TARİHİ YAZAN HALKTIR
 
grup yorum halktır
halkını sevmek, cesaret ister 
halkını sevmek, bu değerler uğruna her türlü özveriyi göstermektir 
halkını sevmek, onun için mücadele etmek, onu mücadeleye katmaktır. 
 
İşte bu pankartlar ve oradan yükselen devrimin türküleri elbette birilerini korkutacaktı. Korkuttu da. Bunun sonucudur Emre Aköz’ün yazmış olduğu; grubumuzu ve katılan sanatçı dostlarımızı, misafirlerimizi, 300 bin kişiyi hedef gösteren, aşağılayan, suçlayan yazı.
 
Ülkelerde devrimci mücadele veren örgütler silahlı propaganda yapar. Desteklersin desteklemezsin, beğenirsin, beğenmezsin. Ancak kimse seninle aynı fikri taşımak zorunda değildir. Seninle aynı fikri taşımıyor diye karalamak ve hedef göstermek bilinçli yapılan bir eylemdir. O kadar ucuz bir demagoji yapıyorsunuz ki dersinizi iyi çalışmadığınız anlaşılıyor. Yazınızı okuduktan sonra biraz düşündük de sayın Aköz Bey, hakkımızda “katil” gibi iddilara sahip olmanız, bunlara inanmanız için iki sebep olabilir ancak. Birincisi bunlara inanmak için aptal olmanız lazım ya da bilerek, isteyerek, yalan söyleyerek bu iddiaları yapıyorsanız o zaman ahlaksız olmanız lazım. Ancak maalesef toplumu yönlendiren bir mesleği sürdürdüğünüz için ikisi de çok vahim bir durumda olduğunuzu gösterir.
 
Emre Aköz korkaktır. Bugün bu iddialı yazısı ile ilgili kendisi ile görüşmek istediğimizde telefonlarımıza çıkmamıştır. Bu iddilaranı ispatlamasını istedik.
“İspatlamayan şerefsiz ve ahlaksızdır.” dedik. Ancak telefonlarımıza çıkma, bunları yüzümüze söyleme cesaretine sahip değildi. Dedik ya korkaktır. Korkaklar hep arka kapılardan kaçar. Bazen de telefonlara çıkmaz. Verecek cevap bulamaz. Korkak olduğu için halkını sevemez zaten. Çünkü halkını sevmek cesaret ister. Grup Yorum’u da sevemez bu yüzden, çünkü dedik ya Grup Yorum halktır.
 
Emre Aköz gibi zavallılar hep olacaktır. Ruhu köledir çünkü. Onlar özgürlük ve bağımsızlık isteyemezler. Çünkü korkaktırlar. Defalarca söyledik yine söylüyoruz; 
“ancak ruhu köle olmayanlar haykırabilir özgürlüğü, ancak ruhu köle olmayanlar bağımlı yaşamayı istemezler. Özgür vatan topraklarında yaşamak isterler.” 
Bağımsızlık demek devrim demektir. Devrim ise Emre Aközlerin yani onlar gibi pek çok iktidar yalakasının en büyük korkusudur. Tekellerin, Sabancıların, Koçların, Şahenklerin en büyük korkusudur devrim. 
 
Devrimi yapacak olan halktır. Emre Aközler mi? Onlar yazı yazar. Kalemini kimi zaman kana batırır kimi zaman da pisliğe batırıp yazar.
 
Ancak kimsenin unutmaması gereken bir şey daha vardır: 
 
TARİHİ DE HALK YAZAR.
ÖNCE YÜZBİNLER OLUR, SONRA MİLYONLAR, SONRA YIKILIR YALANIN, DOLANIN, SÖMÜRÜNÜN SALTANATI... 
HALKIN ÖZGÜRLÜK VE ADALET ÖZLEMİ BİTMEZ. 
 
GRUP YORUM 
SANAT CEPHESİ