Grup Yorum konseri öncesi güvenlik önlemi

Bakırköy Halk Pazarı'nda saat 18:00'da başlaması planlanan Grup Yorum konseri için polis saatler öncesinden çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Grup Yorum konseri öncesi güvenlik önlemi
28 Haziran 2015 Pazar 19:14 tarihinde eklendi, 1.045 kez okundu.
TOMA'lar(Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) ve çevik kuvvet ekipleri, daha önceden belirlenen konser alanına yakın noktalarda konuşlandırıldı. Ekipler burada güvenlik önlemi alırken, konser alanına girenlerin üstü giriş kapısında polisler tarafından alındı. Konsere gelenlerin, daha sonra alana yakın noktada konserde görevli kişiler tarafından da üst araması yapıldı. Polis, konser nedeniyle E-5 Karayolu yan yolda da güvenlik önlemi aldı.
 
BERKİN ELVAN POSTERİ
Bu arada, konser alanına girişte, 'Gezi' olayları sırasında gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu başından yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın posterinin de asıldığı görüldü. Öte yandan, konser alanının içinde bulunan direklere kırmızı flamalar asıldı.
 
MAHKEMEDEN KONSERE VİZE
İstanbul Valiliği, "toplumun tepkisine yol açıp infial yaratabileceği" gerekçesiyle Grup Yorum'un bugün yapacağı konsere izin vermemişti. İstanbul 4. İdare Mahkemesi ise, Valiliğin verdiği bu karara ilişkin yürütmeyi durdurmuştu.