"Gruptan çıkacağımıza inanıyorum"

20 Yaş Altı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Türkiye'nin U20 Grubu'ndan grubundan çıkma şansının büyük olduğunu söyledi.

25 Mart 2013 Pazartesi 22:34 tarihinde eklendi.

 

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Uçar, Türkiye'nin rakiplerini değerlendirdi. Türkiye'nin grubunda yer alan El Salvador ve Kolombiya'yı izleme fırsatı bulduğunu ifade eden Feyyaz Uçar, "El Salvador, Kolombiya kadar taktik ve teknik anlayışı kadar yetenekli değil. Kura için iyi diyebiliriz. Gruptan çıkma şansımız yüksek. Turnuvanın ilk maçında El Salvador ile oynayacağız. Onları yenebilecek güçteyiz. Turnuvaya galibiyetle başlamak istiyoruz." dedi.
 
Feyyaz Uçar, maçların Trabzon ve Rize'de oynama isteklerini de şöyle açıkladı: "Trabzon ve Rize'yi iklim olarak istedik. Bölge halkının futbola ilgisi fazla. Diğer şehirlerde olsa iki şehirde oynamayacaktık. Bunu da avantaj olarak görüyoruz."
 
U20 Takımı'nın yıldız oyuncularından Salih Uçan da "Çok heyacanlıyız. Böyle bir turnuvaya ayağımıza geldi. Kendimize çok güveniyoruz. Grubumuzun zor olduğunu düşünmüyorum. Bu gruptan rahatlıkla çıkabiliriz. Dün Portekiz ile oynadığımız hazırlık maçında neler yapabildiğimizi herkese gösterdik. Elimize gelen bu şansı iyi kullanıp iyi sonuçlar almak istiyoruz." dedi.
 
Kura çekimine katılan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise, "Turnuvayı gençler değerlendirsin. Bu turnuva dünya ve ülke futboluna vereceği katkı çok önemli. Ülkemiz dünya futboluna yeni yıldızlar kazandıracaktır. Rize'de alınan sonuçların ardından futbol heyacanın kabarmaya başladı. Taraftarlarımız da genç futbolcularımızı destekleyecektir. Bu turnuvanın başarıyla geçmesi olimpiyatlarla ilgili verilecek karar için etkili olacaktır." diye konuştu.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli oyuncu Hakan Şükür ise "Genç arkadaşlarımız için heyecan verici bir turnuva. Bu turnuvanın ülkemizde olması büyük gurur. Kura çekerken çok mutlu oldum. Kupayı kalbimde tutarak kupanın ülkemizde kalmasını istedim. Bu turnuvanın başarılı geçmesi olimpiyatların ve şampiyonların Türkiye'ye alınmasında büyük emeği olur." diye konuştu.

CİHAN