''G.Saray R.Madrid'i elerse..''

Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, Skyturk360'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

G.Saray R.Madridi elerse..
30 Mart 2013 Cumartesi 09:46 tarihinde eklendi, 1.023 kez okundu.

 

"GS, Real'i elerse ligde de şampiyon olur"
 
Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, Skyturk360'ın yeni programlarından "Centilmenler Kulübü"nde Ender Merter ve Emre Can'ın konuğu olurken, yayın öncesi Skyturk360 Spor'un sorularına da yanıt verdi.İşte Ali Şen'in çarpıcı açıklamaları:
 
"Fenerbahçe bu sene çok iyi. İyi olduğu taraf; Avrupa'daki başarıları. Bir şekilde son 8'de yer olması, tarihe yazılacak bir başarının eşiğinde olması önemli. Ve tabii Türkiye Kupası... Uzun yıllardır alınamayan Türkiye kupası boşluğu vardı. En son benim zamanımda kazanılmıştı. 82'de hem ligi hem kupayı kazandık. Şimdi de geçen sene aldık kupayı. Ama doğruyu söylemek gerekirse ligde pek iyi gitmiyoruz, çok puan kaybettik. Benim zamanımda 84 puan kazanmıştık, bütün maçları kazansaydık 102 puan olacaktı. O zaman için bu kadar az kayıpla rekor bir puandı Fenerbahçe için. Bugün 68-70 puan toplayabilen şampiyon olacak. Çok puan kaybetttiğimiz bu yılda şampiyon olmamız için 8 maç var. Bu 8 maçın önündeki engel, aşmamız gereken 4 puan... Son haftayı Galatasaray'la kendi sahamızda oynayacak olmamıza 3 puan olarak bakarsak; Galatasaray'ın da bir maçta berabere kalarak 1 puan kaybetmesi lazım. Olabilir mi olabilir. 
 
"Galatasaray'ın ligi şampiyon olarak bitirip bitirmeme konusunu ben Real Madrid'e bağlıyorum. Eğer Galatasaray Real Madrid'i elerse bizim işimiz zorlaşır. Real Madrid'i yenmelerindeki moralle Süper Lig'deki bütün maçları alırlar diye düşünüyorum. Real Madrid'e elenirse de daha fazla gücüyle Süper Lig'e asılır. Yani elense de elenmese de Şampiyonluk'taki en büyük rakibimiz Galatasaray. Şansımız var ama pek fazla değil.
 
"Bizim Lazio'yu elememiz normal elenmemiz, anormal olur. Lazio, İtalya'da lige iyi başladı. Roma'nın iki tane iyi kulübü var. Birisi Roma birisi Lazio. İki tane güçlü takım.. Lazio milliyetçilerin takımı, Roma da işçilerin emekçilerin tuttuğu takım. Lazio'nun şuanki kadrosunda eskiden de Galatasaray'da oynayan Lorik Cana ve antrenörleri Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic bulunmaktadır. Yani Lazio bizden üstün bir takım değil. Lazio'yu elememiz çok olası çünkü bizim kadromuz Lazio'dan daha güçlü bir kadro. 
 
"Taraftarımızın çok dikkatli olması lazım. UEFA'da ikide birde disiplin komitesine sevk edilmemize öfkeliyim. Taraftarın bu kadar kendi takımına zarar vermesi, uzun yıllar "taraftarın başkanı" olarak adlandırılan Ali Şen'i çok üzüyor. Bugün futbol literatürüne geçecek olan cezalar alıyoruz. Seyircisiz maç oynuyoruz, seyircisiz maçta bir kere daha ceza alıyoruz. Dışardan sahaya atılmaması gereken yanıcı madde geliyor. Bir yandan gülüyorum insanlarımız ne kadar yaratıcı diye öte taraftan da ceza alıyoruz. Çek Cumhuriyeti'ne gidiyoruz orada da kendi taraftarımız yüzünden bir ceza daha alıyoruz. O yüzden taraftarımız yapmasın artık bunu. Taraftarımız 12. gücümüz ve 3 tane yıldız futbolcudan daha değerli. Hem taraftar gücünden hem de kazançtan yoksun oluyorsunuz. Daha önemlisi rakip takımı taraftarla yeneceğimiz halde bu durumdan yararlanamıyoruz. Artık bu olmasın, taraftarlar birbirlerini kontrol etsinler. 
 
"Bana Türkiye'deki şampiyonluk mu yoksa Amsterdam'daki final kupası mı deseniz yani Avrupa Kupası Şampiyonluğu, elbette Avrupa derim... Ama ben o 3 kupayı da istiyorum. Hem Süper Lig, hem Türkiye Ligi, hem de Avrupa Ligi... Avrupa'yı almamız için 5 tane maç var. İki tane Lazio, yarı finalde de 2 maç, ve final. Lazio'yu elersek 3 maçımız var, elediğimiz takdirde önümüze çıkacak takımları eleyebilecek güçteyiz. Onun için bu yıl Avrupa Ligi'nde başarılı olabileceğimiz bir yıl. 
 
"En büyük eksiğimiz Avrupa'da oynayamayan Emre. Emre benim için çok özel bir oyuncu, çok özel bir kişilik. 
"Eskişehir kolay bir takım değil, şampiyon olmak istiyorsak Eskişehir'i elememiz gerek. Trabzon'u da, başka kim karşımıza çıkarsa onu da elememiz şart.
 
"Volkan Demirel son yıllarda özellikle Daum'dan sonra büyük bir aşama kaydetti. Çok iyi, kendine güvenen bir kaleci oldu. İyi bir kalecide aranan bütün vasıflar Volkan'da mevcut. Beli geniş birinin kalede bu kadar atik ve son derece başarılı olması beklenemez. Ama Volkan 1 numaralı kaleci oldu. Kişiliğiyle, liderliğiyle kaleyi tam anlamıyla dolduruyor. Bu aralar biraz formsuz gibi gözüküyor ama düzelir, ben Volkan'a güveniyorum."
 
Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, Ender Merter ve Emre Can'ın sunduğu "Centilmenler Kulübü" programında da farklı açıklamalarına devam etti:
 
"Kötü bir kavgacıyım ama Fenerbahçe için tavsiyelerde bulunmaktan geri kalmam. Yanlış gördüklerimizde fikirlerimizi söyleriz. Herkesin mutlu olması için, yöneticilerin daha iyi yönetmeleri, yanlışlardan arınmaları için fikirleri söyleriz. Tasvip ederler, etmezler. Dediklerimiz yaparlar, yapmazlar ama şimdi herkes o kadar akıllandı ve bilgi sahibi oldu ki, artık bizim fikirlerimize pek ihtiyacı yok. Herkes işleri öğrendi. Soran olursa fikrimi söylerim. Halit Kıvanç TRT’de Yarış Başlıyor adlı kültür ve bilgi yarışması sunuyordu. Orada da 13 sorunun tümünü bildim.
 
"Fenerbahçe Kulübü Başkanı’yken ben şunu söylemiştim; Şansal Büyüka sen bize her hafta iki program yap. Her hafta kulüp başkanlarını çağıralım. Zaten Fenerbahçe Kulübü başkanı benim. Sadece futbol değil sporu, her şeyi sorun, millet de bizi kim yönetiyor bilsin. Yetmedi televziyondaki yorumcuları, eski hakemleri çağırın, toplumu yönlendiren gazetecileri çağırın, sanatçıları çağırın, futbolcuyu çağırın. Millet de evde keyif yapsın 'bak bizi yönetenler ne akıllıymış" veya tam tersini diyebilirler. Hepinize tavsiyem bir program yapın, sadece spor programı yapın. Kulüp başkanlarını 4’er 4’er çağırın. Kimseye torpil yapılamayacağına göre, çıkarın bilgisayardan soruları; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş kulübü başkanlarına sorun, biz de güleriz. Ben bu teklifi başkanken yapmıştım ve ilk benden başlayın demiştim.
 
"Danimarka’da özel kanal yok. Devlet kanalı var. Üç hanımla film yapıyorlar, filmlerde üçü de müslümanla evli. Birisi de bizim eşimle olan hikayemiz. Bizimkinin adı sınırsız aşk. Danimarka’da 6 yıl 8 defa tekrarlandı. Bir tekrarı da Avrupa Şampiyonlar Ligi Liverpool ve Milan’ın oynadığı akşam. Danimarkalılar bizim programı izlemeyi tercih etmişler.
 
"Herkes spor yapabilir. Spor için her zaman vakit bulabilirsiniz. Ben 2 günde bir 8-10 km yürüyorum. Yüzmek iyidir. Soğuk suda yüzerim. Yüzme ve yürüme en kolay spor. Dağlara tırmanmayı biraz azalttım. Dalma sporuna ise devam ediyorum. Dalma sporunun şakası yok. Kurallara uymak lazım. Uymazsanız ya sakat kalırsınız ya da ölürsünüz. Kurallara uyulduğunda dünyanın en güzel sporu. Dalmak için sıhhatlı olmak lazım. Özellikle benim yaşımda olan insanların hangi sporu rahat yapıyorlarsa o sporu yapmaları lazım. 
"Galatasaraylılar, adam bir iyilik yaptı bunu başımıza kakıyor diyebilirler. İyilik yap denize at demişler. Galatasaraylılar o zaman Şenes Erzik’e gittiler, Şenes o zaman UEFA Gençler Komisyonu üyesiydi. Şenes, 'Ben size hiçbir şey yapamam, size bir kişi yardım edebilir, o da Ali Şen' diyor. Sonra bunun üzerine Alp Yalman, Ali Tanrıyar, Faruk Süren, Ergun Gürsoy ve Sinan Erdem’den talep geldi. Sonra yanyana geldik ve anlaşıldı ki disiplik komitesi kararı vermiş, başında tahkim kurulu var, orada Peter Gardner vardı. Gardner o zaman UEFA’nın ciddi bir adamıydı. Sonra hep beraber halledildi, Türkiye’nin masa başında kazandığı en büyük zaferlerden biriydi... O tarihten sonra disiplin komitesinin verdiği cezası tahkim kurulunun UEFA’da ve FİFA’da kaldırdığı görülmemiş bir olaydır... Ama bunu gençler bile unutmuyor. Benim anlattığım olay 1989'da oldu. Ben hala bu nedenle inanılmaz bir ilgi ve sevgi görüyorum. 
 
"Ben Fenerbahçe’de iki defa şampiyon oldum, ikisinde de karşımıza Trabzonspor çıktı. Keşke Galatasaray ya da Beşiktaş çıksaydı... Çünkü biz şampiyon olmazsak Trabzon’un şampiyon olmasını isteyenlerdenim ben.. Bunu da söylemekten keyif alıyorum... 
 
" Galatasaray Madrid’i geçebilir, Real madrid’in ise eski dev kadrosu yok, çok akıllı bir teknik direktörleri var ama bizim de Fatih Terim’imiz var. Antrenör seçiminde sınıfta kalmayız. Galatasaray elerse süpriz olmaz. Zamanında R. Madrid’i elemişliği var, 2-0'dan 3-2 ye getirdiği maç var... Real Madrid’e bakıyorsun Ronaldo’dan başkasını bulamıyorsun ama Galatasaray’da Drogba, Sneijder, Melo, Muslera, Burak, Selçuk istediğiniz kadar iyi futbolcu var... Onun için Galatasaray eleyebilir.
 
"Milli takıma gelirsek, ben Fatih Terim’in, Şenol Güneş’in olduğu dönemlerde Milli Takım sorumluluğu yaptım. Şu an üzüntülü ve öfkeliyim. Öfkem üzüntümden fazla. Eskiden imkanlarımız azdı. Bugün Hollanda dahil olmak üzere gruptaki bütün takımlardan ekonomik olarak üstünüz. Futbol imkanlarımız iyi. Stadyumlarımız hepsinden iyi... Futbolcularımızın kullandığı eşofmanlar, kullandığı ekipmanlar, oturduğu ev, bindiği araba Avrupalı oyunclardan dahi iyi. Aldıkları paralar bazı ülkelere göre 10 misli fazla... Eskiden milli takımlar iyi gider, kulüp takımları başarısız olurdu. Şimdi iki kulübümüz ilk 8’e girmiş, Milli Takım 6 maçta 7 puan toplamış. Ayıp, olmadı. Yıldırım Demirören dostumuz, evladımız gibi ama olmuyor demek ki. Abdullah Avcı’yı seviyorduk, destek verdik ama galiba kişiliği yetmedi. Çünkü milli takımın maçı var, gazetelere bakıyorsunuz yarım sayfa haber çıkmış. 
 
Bizim Milli Takım olarak 2014 Dünya Kupası’na gidemeyişimize üzgünüm. Ve bence Yılmaz Vural’ın milli takımın başına gelmesi gerekiyor."
 
Ali Şen'in konuk olduğu "Centilmenler Kulübü", yarın (Cumartesi günü) 12.10'dan itibaren Skyturk360'da yayınlanacak.