G.Saray'ın Arda planı

Avrupalılar Arda'nın peşini bırakmıyor. Agüero'yı satan A.Madrid ve PSG'nin flaş transferlerine karşılık vermek isteyen O.Lyon Başkanı Aulas, genç yıldızın peşinde. G.Saray yönetimi ise "2016'ya uzat" diyor

G.Sarayın Arda planı
02 Ağustos 2011 Salı 08:35 tarihinde eklendi, 1.155 kez okundu.

 

Arda Turanın, Avrupa'ya gideceği yönündeki haberleri, Fatih Terim'in gelişiyle arşivlerde bırakan Galatasaray Kulübü'nün, genç kaptanı için yeni teklifler aldığı ortaya çıktı.

Fransa'da son iki sezonda şampiyonluğu Marsilya ve Lille'e kaptıran Olympique Lyon'un genç yıldız için 12 milyon Euro'yu gözden çıkardığı öğrenildi. Oympique Lyon'un başkanı Jean Michel Aulas'ın, sahip değiştirdikten sonra transferde yıldızları kadrosuna katan Paris Saint Germain'e rakip olabilecek bir kadro için takımına Arda'yı da katmak istediği ve pazarlık için İstanbul'a geleceği öne sürüldü. O.Lyon'un yanı sıra bir yıldır Arda'nın peşinden koşan Atletico Madrid'in de Agüero'nun satışının ardından bir kez daha Galatasaray ile masaya oturmak istediği gelen haberler arasında.
 
ATLETİCO VAZGEÇMEDİ
Agüero ve De Gea'nın satışlarıyla 68 milyon Euro'yu kasasına koyan İspanyol kulübünün, sarıkırmızılılara 15 milyon Euro teklif etemeye hazırlandığı belirtildi. Galatasaray yönetimi ise 2013 yılında sözleşmesi bitecek olan Arda'nın kontratını ücretini yükselterek uzatmak istiyor. Arda bu teklife yanaşmazsa, Aysal yönetimi gelen teklifleri değerlendirecek.
 
İŞTE MUHTEMEL SENARYOLAR!
Geçen sezonun sonunda kesin olarak Avrupa'da kariyerine devam etmek isteyen ancak Fatih Terim'in gelişiyle birlikte bu kararını erteleyen Arda Turan için Galatasaray yönetimi kapıyı bir şartla açık tutuyor ve kaptanına iki alternatif sunuyor. Arda, kendisine önerilen 3 yıllık yeni kontratı kabul edecek ve sözleşmesi, birçok dünya yıldızı gibi 2016 yılına kadar uzatılacak. İkinci ihtimal ise Arda Turan ile Galatasaray'ın yollarının Eylül başında bitecek olan bu transfer döneminde ayrılması.

Milliyet