G.Saray'ın yeni hocası mı?

Futbol gündemini sarsan bir kararla, takıma 2 senede 4 kupa kazandıran teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayıran G.Saray yönetimi; deneyimli hocanın halefini İtalya’da buldu.

G.Sarayın yeni hocası mı?
26 Eylül 2013 Perşembe 09:28 tarihinde eklendi.
Sarı-Kırmızılılar’ın ilk hedefinde, 2011-12 sezonunda Chelsea ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan Roberto Di Matteo bulunuyor.

43 yaşındaki İtalyan teknik adam ve menajerleriyle yapılan ilk görüşmelerin olumlu geçtiği belirtilirken; Chelsea’den ayrıldıktan sonra başka bir takım çalıştırmayan Di Matteo’nun da Aslan’ın teklifine sıcak baktığı gelen bilgiler arasında... Yönetimin de Mustafa Denizli gibi tecrübeli bir ismin altına Di Matteo tarzında genç bir hocayı getirmeyi planladığı bildirildi.
 
RAKİP SUNDERLAND
Öte yandan İngiliz basınında, Di Matteo’yu Premier Lig ekibi Sunderland’in de istediği ancak bu konuda G.Saray’ın daha avantajlı durumda olduğu ileri sürüldü. Haberde, istikrarlı bir şekilde Avrupa Kupaları’nda mücadele etmesi ve kendi liginde zirveye oynaması sebebiyle G.Saray’ın teklifinin Di Matteo’ya daha cazip geldiği ifade edildi. İtalyan kaynaklarda yer alan bilgilere göre; Di Matteo’nun, G.Saray’dan gelecek ciddi bir teklifi kabul etmemesi için ortada bir sebep olmadığı belirtiliyor. 
 
16 YIL CHELSEA’DE OYNADI
Futbolculuğu döneminde 90’lı yılların ortalarında dünyanın en iyi orta saha oyuncuları arasında gösterilen İsviçre doğumlu Roberto Di Matteo, futbolculuk kariyerinin büyük bölümünü (1996-2002) Chelsea forması altında geçirdi. 2008-09’da Milton Keynes, 2009-11 arası WBA’yı çalıştıran İtalyan teknik adam; 2011’de Chelsea’yi Avrupa’nın zirvesine taşıdı.

Habertürk