G.Saraylılar Cudi Dağı'nda

Ultraslan'ın Şırnak ve Silopi'deki üyeleri, 'çözüm süreci'ne destek vermek için Cudi Dağı eteklerinde bulunan ve terör olayları nedeniyle 1993 yılında boşaltılan Koyunören Köyü'ne gidip, sarı- kırmızı bayraklar açtı.

G.Saraylılar Cudi Dağında
17 Mayıs 2013 Cuma 13:52 tarihinde eklendi, 1.113 kez okundu.

 

'Çözüm süreci' ile birlikte Şırnak'ta daha önce terör olayları nedeniyle girilmeyen köylere geziler düzenlenmeye başladı. Galatasaray'ın taraftar grubu Ultraslan'ın Şırnak ve Silopi'deki üyeleri, Cudi Dağı eteklerindeki Silopi İlçesi'ne bağlı Koyunören Köyü'ne gitti. Silopi'den araçlarla yola çıkan taraftarlar daha sonra 3 kilometre yürüdükten sonra 1993 yılında terör olayları nedeniyle boşaltılan ve bu zamana kadar girilemeyen köye gitti.
 
Ultraslan Şırnak Koordinatörü Sami Çakan, çözüm süreci ile birlikte 20 yıldır girilemeyen köye gezi düzenlediklerini söyledi. Çakan, "İnsanlar şehrimizin ve dağlarımızın güzelliklerini görsünler istedik. Barıştan önceki savaşın insanlara ne kadar etki yaptığını görsünler. İstanbul’dan, İzmir’den insanların gelip bu güzellikleri görmesini istiyoruz. Olaylardan dolayı 20 yıldır buralara gelemiyorduk. Şimdi her şey çok güzel. Dağlarımızı gezebiliyoruz. Temiz hava alabiliyoruz. Buraları gördüğünüz gibi yıkılmış ve harap olmuş. İnsanlar buraya gelemiyordu. Barış süreci ile birlikte buralara rahat gelip gezebiliyoruz. Bizde Galatasaray taraftarları olarak buraya geldik ve gördük. Bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya devam ediyoruz. Takımımızdan büyük onur duyuyoruz" dedi.
 
Ultraslan Silopi Temsilcisi Diyar Ökten, "Arkadaşlarımız ile birlikte Cudi Dağı ve boşaltılan bir köyü ziyaret etmek istedik. Barış süreci ile birlikte herkesin buralara kadar korkmadan gelebileceklerini gördük. Galatasaray taraftarları olarak biz bunu yaptık. Barış sürecinin ne kadar güzel bir şey olduğunu 20 yıldır boşaltılan köye yaptığımız ziyaretle görmüş olduk" dedi.

DHA