GS'nin gündeminde Potuk ve seçim var

Galatasaray'da Spor Toto Süper Lig'de kazanılan şampiyonluğun ardından kutlamalar devam ederken, yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılı takımı takip eden basın mensuplarına yemek verdi.

GSnin gündeminde Potuk ve seçim var
22 Mayıs 2013 Çarşamba 21:23 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.

Albayrak'ın kendi adını taşıyan sahibi olduğu şirketin İkitelli'deki binasında verilen yemekte davetliler Karadeniz mutfağından yemekler yerken, gündem de ise transferinde yaşanan kriz nedeniyle Eskişehirsporlu Alper Potuk ve Başkan Ünal Aysal'ın aldığı seçim kararı vardı.

Yemeğe yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Refik Arkan, Ahmet Ocaklı, Necati Demirkol, Emir Sarıgül, Aka Gündüz Özdemir ve Semih Haznedaroğlu, teknik direktör Fatih Terim, antrenör Hasan Şaş ile kulüp sportif koordinatörü Bülent Tulun katıldı.

Yemekte sohbetlerin konusunu ağırlıklı olarak olağanüstü genel kurula gidilme kararı oluştururken, Alper Potuk'un transferinin hala sürdüğü iddia edildi.

DÜRÜST: ARTIK YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK, ISRARCI DEĞİLİZ

Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst, Alper Potuk transferi hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oyuncunun tercihinin gideceği takımı belirleyeceğini söyledi.

2. Başkan Ali Dürüst, Alper Potuk transferinde önemli olan oyuncunun tercihi olduğunu ifade ederken, henüz biten bir şeyin olmadığını söyledi. Ali Dürüst, şunları söyledi:

"Öncelikle oyuncu ile görüşmek lazım. Oyuncunun tercihi önemlidir. Biz Galatasaray olarak bütün fedakarlıkları yaptık ve dün de bir anlaşma sağlamıştık. Ancak şuan bizim yapacak bir şeyimiz yok. Özellikle oyuncunun tercihi önemlidir. Henüz biten bir şey yok. Biz hiçbir şey de ısrarcı değiliz.''

Ali Dürüst, seçim konusunda da açıklamalarda bulunurken, hayırlı olmasını ve seçimde aday olmayı düşünmediğini ifade ederek, seçim olana kadar görevlerinin başında olduklarını, ilerleyen günlerde de gerekli açıklamaları yapacaklarını sözlerine ekledi.

Başkan Yardımcısı Refik Arkan ise Ünal Aysal'ın istediği seçim kararını sorgulamayacağını belirterek, tüzüğe göre hareket edilmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Seçimin kalan bir yıl için olması gerektiğini ileri süren Arkan, şunları söyledi:

"Kişisel kanaatim, yeni yönetimin görev süresinin bir yıl olması gerekir. Tüzükte hüküm var, 'Olağan genel kurullar 3 yılda bir yapılır ve mayıs ayının ikinci yarısında seçim olur' deniyor. Şimdi seçimi haziran ayında yapacaksınız ve 3 yıl sonra görev dönemi yine haziran ayında bitecek. O zaman tüzüğün hükmüne uyulmamış olacak."

Arkan, Alper Potuk konusuyla ilgili soruya cevap verirken ise "Bu işlerde biraz daha ilkeli davranılsa daha uygun olur. Bunlar tansiyonu artıran işler. Bundan kimse bir şey kazanmaz." ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: ALPER GALATASARAYLIYIM DEDİ

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Abdürrahim Albayrak ise Alper transferi için Eskişehir ile her konuda el sıkıştıklarını ancak sonradan olayın bu duruma nasıl geldiğini anlayamadıklarını söyledi.

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Abdürrahim Albayrak, gündemi meşgul eden Alper Potuk gelişmeleri hakkında kısa bir açıklamada bulundu. Galatasaray'ın şampiyonluk yemeğinde konuşan Abdürrahim Albayrak, neler olacağını bekleyerek göreceklerini belirtti.

Albayrak, durumun nasıl buraya geldiğini anlayamadıklarını ve Alper ile konuştuklarında kendisinin Galatasaray'a gelmek istediğini söylediğini belirterek, ''Halil Ünal ile defalarca görüştük. Sezon başında geldiler, sıkıntılı günler geçiriyoruz, ligde kalmamız gerekiyor diyerek Necati'yi istedi. Biz de Fatih hocamın müsadesini aldık Necati'yi vermek için. Daha sonra başkanımız ve Ali Dürüst ile Necati'yi vermek için karar verdik. Sonra iyi bir dostluğumuz başladı. Sıkça görüştük." derken, şöyle devam etti:

"En son Alper için biraraya geldik. El sıkıştık. O gün anlaştık ama böyle bir gelişme oldu sonra. Biz onlarla belli bir fiyat üzerinde anlaştık. Her şey mükemmeldi ama sonra böyle bir şey oldu. Bekleyip göreceğiz. Alper Galatasaray'a gelmek istediğini söyledi. 'Ben Galatasaraylıyım' dedi. Geçen sezon Fenerbahçe ile belli problemleri de olduğunu ve üzüldüğünü söyledi.

Son maçlarında da iyi tezahüratlar duymadık. Ama şuan nasıl olacağını bilmiyorum. Kimseyi kötülemek istemiyoruz ama böyle oldu. Dün akşam Eskişehirspor'dan beni aradılar. Fenerbahçe'nin Alper için 7.5 milyon euro verdiklerini söylediler. Biz de bu parayı veremeyeceğimizi söyledik.''

Albayrak, Necati Ateş'in geri dönmesiyle ilgili soruya da yanıt verirken, ''Necati bizim her zaman kardeşimizdir. Her şey olabilir.'' dedi.

''GALATASARAY İÇİN ÇALIŞACAĞIM''

Yemekte medya mensuplarına açıklamada bulunan Abdurrahim Albayrak, olağanüstü genel kurula gidilmesi kararını da değerlendirdi. Kendisiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmeleri de "Allah bu sağlığı bana verdiği sürece Galatasaray için çalışmaya devam edeceğim." diye yorumlayan Albayrak, yeni dönemde de yönetimde yer alıp almayacağı konusunda şunu söyledi:

"O konu başkanımızın takdiridir. Başkan dün bir karar aldı ve buna saygı duyuyorum. Hiçbir zaman Galatasaray'da görevden kaçmadım. Taraftarlarımızın bunu böyle bilmesini istiyorum. Çünkü inanılmaz bir telefon yoğunluğu var. Şirketin santralleri kilitlendi. Ama son sözü başkanımız söyler ve onun kararına saygı duymak durumundayız."


CİHAN