GSÜ'de öğrenciler rektörlüğü kuşattı

Galatasaray Üniversitesi'nde öğrenciler binayı sardı, rektör Prof. Dr. Ethem Tolga binadan çıkamıyor.

GSÜde öğrenciler rektörlüğü kuşattı
27 Aralık 2012 Perşembe 16:13 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray Üniversitesi'nde (GSÜ) bir grup öğrenci, geçen hafta Göktürk-2 uydusunun fırlatılması dolayısıyla düzenlenen tören sırasında, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili, rektörlerin ortak açıklama yapmasını protesto ediyor. 
     
GSÜ öğrencisi bir grup, üniversitenin Ortaköy'deki yerleşkesi önünde, üzerinde ''Üniversiteler AŞ, rektörler CEO'' yazılı pankart açarak, ''Her yer ODTÜ, her yer direniş'' şeklinde slogan atmaya başladı. 
     
Öğrenciler, GSÜ Rektörü Ethem Tolga'nın, ODTÜ'de yaşanan olaylar ilgili çok sayıda rektörün imzasını taşıyan ortak açıklamaya destek vermesini protesto etti. 
     
Yerleşkenin giriş kapısında güvenlik görevlileriyle kavga eden üniversite öğrencileri, daha sonra giriş kapısını aşarak yerleşkenin bahçesine girdi. Öğrencilerin içeri girmesinin ardından yerleşkenin kapıları güvenlik görevlileri tarafından kilitlendi. 
     
Öğrencilerin protestosu devam ederken, Rektör Tolga'nın rektörlük binasında olduğu öğrenildi. 
     
Öte yandan İstanbul'daki diğer üniversitelerden öğrenciler de GSÜ öğrencilerine destek için yerleşkeye geldi. Bu öğrenci grubu da yerleşkenin kilitli olan kapısını zorlayarak içeri girmek istedi. 
     
Öğrencilerin, yerleşke bahçesinde ve dışında protestosu devam ediyor.