Güiza gitti gider

2010-2011 sezonunu sakatlıklar ve ‘gitti, gidecek’ söylentileriyle tamamlayan Daniel Güiza, sarı lacivertli kulüp ile yollarını ayırma konusunda oldukça kararlı.

Güiza gitti gider
28 Haziran 2011 Salı 08:52 tarihinde eklendi, 1.102 kez okundu.

 

Fenerbahçe'de bu sezon sonunda Aykut Kocaman ile görüşerek gitmek istediğini söyleyen Daniel Güiza, kulüp arayışlarını sürdürüyor.
 
İspanyol oyuncu, FIFA’nın “Webster” kararını protesto ettiği için, 29 yaşın üzerinde bir futbolcunun son yıl alacağı ücretle takımdan ayrılabileceği “Andy Webster” kararından faydalanması da mümkün değil. Güiza, Fenerbahçe’nin istediği bonservis bedelini vermemek için sözleşmesini feshederek gittiği takdirde ise ancak CAS’ın belirleyeceği tazminatı ödeyerek sarı lacivertli kulüpten ayrılabilir. Getafe ile görüşüyorum Kamuoyunda Güiza’nın gitmesine kesin gözüyle bakılırken, İspanyol oyuncu için en önemli talip olarak Arap sermayesi tarafından satın alınan İspanyol Getafe kulübü gösteriliyor. Getafe’nin Güiza için 3.5 milyon Euro ödeyecebileceği belirtirtilirken, sarı lacivertlilerden yıllık 3.2 milyon Euro alan tecrübeli oyuncunun yıllık ücretinin yüksek olması bu transferin önündeki en büyük engel...
 
İspanyol basınına daha önce açıklama yapan Güiza, Getafe ile görüştüğünü gizlememişti. Eski kulübüne geri dönmek isteyen golcü oyuncu, “Fenerbahçe’deki durumuma baktığımda artık forma şansı göremiyorum. Sezon başlamadan satılmam herkes için en mantıklı çıkış olacaktır” diye konuşmuştu.
 
A. Madrid de talip Geçen yaz da İspanyol Atletico Madrid takımının gündemine de gelen, ancak yüksek maliyeti nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Guiza için Madrid temsilcisinin sportif direktörü Toni Muñoz ise, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Daniel, kesinlikle transfer etmek istediğimiz bir oyuncu. Onu buraya getirmek için çalışıyoruz. Transferini mümkün kılmak için değişik formülleri kullanacağız; ama şu anda size Daniel’i ‘kesin olarak transfer edeceğiz’ diyemem” şeklinde konuştu.