Gül,şike yasasından şikayetçi

Cumhurbaşkanı Gül, şike yasasıyla ilgili, ''Bu yasayla ilgili rahatsızlığım var, incelenmesi lazım'' diye konuştu.

Gül,şike yasasından şikayetçi
30 Kasım 2011 Çarşamba 11:00 tarihinde eklendi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasayla ilgili rahatsızlığının bulunduğunu belirterek, "Altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" dedi. 
     
Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 
     
Gül, futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasanın dün meclisten çıktığını ve yasayla ilgili AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın kendisine bir mektup gönderdiğini anımsatan bir gazetecinin, sosyal paylaşım sitelerinden de tepki alıp almadığının ve kararının ne olacağını sorması üzerine "Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" dedi. 
     
Yasanın ilk uygulanacağı dönemde değişikliğe uğramasının, yasanın dikkatli bir şekilde incelenmesini gerekliliğini gösterdiğini belirten Gül, "Bunun için inceleniyor" diye konuştu. 
     
Yasaya meclisteki bütün partilerin destek verdiğini de ifade eden Gül, kararından önce yasayı incelettiğini söyledi.