Gül, Ahmedinejad ile görüştü

İslam İşbirliği Teşkilatı 4. Olağanüstü Zirvesi dolayısıyla Mekke'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, teşkilata üye ülkelerin devlet ve cumhurbaşkanları ile ikili temaslarda bulundu.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 20:30 tarihinde eklendi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, Mekke Misafir Sarayı'nda İİT üyesi ülkelerin liderleri ile ikili görüşmeler yaptı. 
     
Gül'ün, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile yaptığı görüşmede ağırlıklı olarak Suriye meselesi ele alındı. Ahmedinejad ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Gül, Suriye'de olup bitenlerden duyulan rahatsızlıklara değindi. İki lider, Suriye'de bundan sonra yapılabilecekler üzerinde durdu. 
   
Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil ile öğle saatlerinde bir araya gelen Gül, Türkiye'nin her zaman ekonomik ve siyasi olarak Libya'nın yanında bulunduğunu bildirdi. Gül, Abdulcelil'e tarihi süreçte önemli bir görev üstlendiğini ve Kaddafi'ye karşı verdiği mücadeleden dolayı da kişiliğini övdü. 
     
Abdulcelil ise Türkiye'ye teşekkürlerini dile getirerek, ''Türkiye bizim için okuldur'' dedi. 
     
İki lider bundan sonra sürecin ileri götürülmesine dönük görüşmede görüş alışverişinde bulundu. 
     
-Lübnan Başbakanı- 
     
Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile de görüşen Gül, Suriye meselesini ele aldı. Görüşmede, Suriye sorununun Lübnan'a yansımaması gerektiği telkininde bulunuldu ve iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerde katedilen mesafeden duyulan memnuniyet ifade edildi. 
     
Cumhurbaşkanı Gül'ün Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile yaptığı görüşmede ise Afganistan ile Pakistan arasındaki ilişkiler ve Suriye ile ilgili gelişmeler ele alındı.