Gül, Erdoğan'ı listeden çıkardı

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, AKP 'nin her yıl büyük organizasyonlarla kutladığı İstanbul 'un Fethi'nin yıldönümü için yapılacak kutlamalara katılmayacağını açıklamasının ardından Erdoğan'ı sosyal medya 'arkadaşlığından' çıkardığı anlaşıldı.

Gül, Erdoğanı listeden çıkardı
29 Mayıs 2015 Cuma 10:51 tarihinde eklendi.
11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumartesi günü fetih şölenine neden katılmayacağını açıkladı. 'Abdullah Gül HDP'ye oy verecek' diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da yanıt veren Gül "Benim yerim belli, bir partinin kurucusuyum" dedi. Son olarak Twitter'da Recep Tayyip Erdoğan'ı unfollow ettiği iddialarıyla ilgili 'Hayret ettim. İki hesap takip ediyordum, aynı şekilde devam ediyorum." diye konuştu.
 
Abdullah Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
TWITTER'DA RECEP Tayyip Erdoğan'I UNFOLLOW ETTİĞİ İDDİASI
Hayret ettim, Twitter açık. İki hesap takip ediyordum, aynı şekilde devam ediyorum. Neden yazıldıysa anlayamadım.
 
NEDEN KATILMIYOR
 
Ben cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra söyledim, nasıl bir hayat tarzım olacağımı. Bilgilerimi, tecrübelerimi bir vakıf çalışması çerçevesi içerisinde paylaşmak için uğraşıyorum. Aktif bir siyasi gündemin içinde olmadığım için mitinge katılamayacağım. Bunu başka bir yere çekmenin anlamı yok. Kimsenin spekülasyon yapması yanlış olur. Parti kurucusuyum, yerim belli. Nerede durduğum belli. Bilgi ve tercihlerimi arkadaşlarımla paylaşmaya hazırım.
 
İŞTE O HABER
 
 
Gül'ün daha önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan takip ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takip etmeyi bıraktığı görüldü.
 
Gül'ün takibi bırakması sosyal medyanın da gündemindeydi. Sosyal medyada yayılan olay birçok kullanıcı tarafından espirili ifadelerle paylaşıldı.
 
İşte o mesajlardan bazıları;
 
CHP İstanbul Milletvekili adayı Eren Erdem: "Abdullah Gül, Erdoğan'ı unfollow etmiş. Bülent Arınç'tan spam bekliyoruz. :)"
 
Zaytung: "Ben de bi kere unfollow edeyim dedim, 2 saat sonra Bilişim Suçları'ndan geldiler. Sabaha kadar ifade falan... Neyse, uyarmış olayım da..."
 
Ahmet Kural: "Sehven olmuştur"
 
Ekim: "Çalarken follow, kaçacarken unfollow birşey ifade etmez! "Gül Erdoğan'ı unfollow etti"  (Cumhuriyet)