"Gül kazansa Fazilet kapanmazdı"

SP GİK üyesi Fatih Erbakan, ‘’Abdullah Gül, Fazilet Partisi Genel Başkanlığını kazansaydı parti kapatılmazdı’’ dedi.

Gül kazansa Fazilet kapanmazdı
22 Şubat 2011 Salı 09:33 tarihinde eklendi, 1.330 kez okundu.

 

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Fatih Erbakan ‘’Abdullah Gül, Fazilet Partisi Genel Başkanlığını kazansaydı parti kapatılmazdı’’ dedi. Fazilet Partisinin 14 Mayıs 2000’de yapılan kongresinde, Genel Başkanlığa aday olan Abdullah Gül 521 oy alırken, Recai Kutan 633 oyla seçimi kazanmıştı. FP de 22 Haziran 2001’de Anayasa Mahkemesince kapatılmıştı.
 
Saadet Partisi hafta sonu Kızılcahamam'da kampa girdi. Başak Termal Oteldeki iki günlük eğitim kampına Saadet Partisi yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Fatih Erbakan, AKP’nin ‘’Milli Görüş hareketini bölmek için kurulduğunu’’ öne sürdü. Fazilet Partisi döneminde Abdullah Gül'ün Genel Başkanlığa aday olduğunu ancak kaybettiğini de hatırlatarak şöyle dedi:
 
"AMAN HA BAYKAL GELİR"
 
‘’Abdullah Gül genel başkan olsaydı o zaman parti kapanır mıydı? Gül kazanamayınca, kapanma gündeme geldi. Sonra AKP Milli Görüş'ü bölmek için kurduruldu. Belediye Başkanı iken Erdoğan, PKK'lılara ne yapılıyor ise medya aynı tavrı gösteriyordu. Ne oldu ise 2002 yılından sonra her şey değişti. Nasıl böyle bir destek veriyor diye milletin düşünmesi gerekir. Bu pudralama ile AKP seçime girdi. 'Biz de Milli Görüşçüyüz. Erbakan Hocamızı çok seviyoruz. Saadet barajı geçemez. Aman ha Baykal gelir' cümleleri ile halkı kandırmayı başardılar.’’ 
 
BABASI GİBİ 
 
Fatih Erbakan babası gibi sık sık ‘’Siyonizm’’ konusuna da değinerek ‘’Siyonizm batılı temsil eder. Hak'kı üstün tutan görüşe karşı hareket eder. Gizli oldukları kadar da etkilidir. Yapılması gereken işleri çeşitli kimselere yaptırmak onların işidir. Bu onların temel stratejileridir" dedi.
 
Günümüzde iki partili sistemi Siyonizm'in bir isteği olarak bir çok ülkenin uygulamaya koyduğunu da öne süren Erbakan, "ABD'deki ikili partili sistemi diğer ülkelerde de aynen uygulanıyor. Bu sistemde merkez sağ partiler, merkez sol partiler var. Merkez sağ partileri hangi yolda olduklarını bilmeden devam ediyorlar’’ diye konuştu.

Gazeteport