Gül ve Berdimuhammedov park açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov Ankara Dikmen Vadisi'ndeki Türkmenistan Parkı ile Türkmen yazar, şair ve düşünür Mahtumkulu heykelinin açılışını yaptı.

Gül ve Berdimuhammedov park açtı
29 Şubat 2012 Çarşamba 19:19 tarihinde eklendi, 1.634 kez okundu.

Abdullah Gül, Türkmenistan Parkı adı verilen Dikmen Vadisi 3. Etap'taki törende yaptığı konuşmada, Türkmenistan'ın 20 yıl önce bugün bağımsızlığını kazandığını ve Türkiye'nin bu ülkeyi ilk tanıyan ülkelerden olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ilişkilerin 20. yılında Türkmenistan Parkı'nda Berdimuhammedov ile bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, parkın açılışında emeği geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti. 
    
Abdullah Gül, ''Türkmenistan'ın, Türkiye'nin öz kardeşi olduğunu'' vurgulayarak, parkın Türkmen ve Türk çocuklarıyla gençlerinin kardeşlik duygularını daha da pekiştireceğini söyledi. 
    
Türk coğrafyasında çok büyük Türk devletleri olduğunu ifade eden Abdullah Gül, ''Farklı devletler de olsak hepimiz bir milletiz'' dedi. 
    
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de Türkmenistan'ın Türklerin ata yurdu olduğunu, bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olması gerektiğini söyledi. Türkiye ile Türkmenistan arasındaki kardeşliği pekiştirmek için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta ''Ankara günleri'', Ankara'da da ''Aşkabat günleri'' düzenlemeyi istediklerini dile getiren Gökçek, bu tür etkinliklerin iki ülkenin muhabbetini artıracağını ifade etti. 
    
Daha sonra Abdullah Gül ve Berdimuhammedov, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile heykelin açılışını gerçekleştirdi.