Gül'den İstiklal Marşı mesajı

Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Gülden İstiklal Marşı mesajı
12 Mart 2012 Pazartesi 13:51 tarihinde eklendi, 1.970 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Akif Ersoy'un halkın gönül ve ruh dünyasını çarpıcı ve güzel bir şekilde ifade ettiğini, İstiklal Marşı'nın onun kaleminden çıkıp millete mal olduğunu belirterek, Türk milletinin ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül yüceliğiyle her türlü engeli aşabileceğini vurguladı.
     Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarih boyunca büyük mücadeleler veren Türk milletinin her zaman vatanını canından aziz bildiğini belirterek, Milli Mücadele dönemini bunun en güzel örneklerinden biri olarak tanımladı.
    
Türk milletinin, Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Atatürk önderliğinde adeta küllerinden yeniden doğduğuna, bağımsızlık aşkını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya en güçlü biçimde gösterdiğine işaret eden Gül, mesajında, ''İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir'' ifadesine yer verdi.
    
Ersoy'un, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiğini, İstiklal Marşı'yla milletin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, mesajını şöyle sürdürdü:
    
''Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize malolmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur.
    
Zor günlerde kenetlenerek büyük zaferlere uzanan milletimiz, birlik ve beraberlik içinde olduğunda bütün güçlükleri yeneceğini tarihte birçok kez gözler önüne sermiştir.
    
Bugün bizlere düşen görev, bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmak, bilimde, sanatta, edebiyatta, ekonomide ülkemizi daha ileri noktalara taşımaktır. İstiklal Marşı'nda vurgulandığı gibi Türk milleti ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül yüceliğiyle her türlü engeli aşacak güce sahiptir. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
    
Hedeflerimize ulaşacak, elbirliğiyle gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bırakacağız. Etle tırnak gibi olan milletimizin her ferdi bunun için üzerine düşen sorumluluğu seve seve yerine getirecektir.
    
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum.''