Gül'den Kadınlar Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayınladığı mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederek, kadınların huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu kaydetti.

Gülden Kadınlar Günü mesajı
08 Mart 2013 Cuma 13:41 tarihinde eklendi.

 

Modern, demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonomi olma hedefinin kadın-erkek tüm bireylerin bu yolda ortak sorumluluk almasını ve toplumun tüm unsurlarının gelişme sürecinde aktif rol oynamasını gerektiren zorlu bir hedef olduğunu belirten Gül, bu süreçte, kadının statüsünün güçlendirilmesinin, dinamizmi ve üretici gücüyle iş hayatından siyasete her alanda engellerle karşılaşmadan daha fazla varlık gösterebilmesinin büyük önem taşıdığı söyledi.
 
Kadın hakları konusununun tüm ülkelerin öncelikleri arasında yer aldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, sadece yasal düzenlemelerle istenilen seviyeye ulaşabilmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Gül, toplumda önemli bir zihniyet değişikliğini, alışkanlık haline gelmiş tutum ve davranışların farklılaştırılmasını ve bu konuda tüm toplumun bilinçlendirilmesini esas alan bir yaklaşım gerektiğini belirtti.
 
Böyle bir yaklaşımın benimsenmesinde en etkili aracın eğitim olduğunu kaydeden Gül'ün mesajı şöyle devam etti; "Kadınlara sahip oldukları hakları öğreten, bu hakların demokratik yollarla talep edilmesini destekleyen, kadın-erkek eşitliğini tartışılacak bir konu olmaktan çıkarıp, toplumsal hayatın vazgeçilmez unsuru durumuna getiren modern bir eğitim anlayışı sorunun çözümünün anahtarıdır. Diğer taraftan kadınlarımız haklarına sahip çıkarken, erkeklerin de toplumsal hayatın her alanında onlara destek olmasının, kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve tüm hak ihlalleri karşısında bir bütün olarak mücadele edilmesinin önemini hatırlatmakta yarar görüyorum. Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü vatandaşlarımız bugün başta şiddet ve istismar olmak üzere kadınlarımıza yönelik olumsuzlukların ortadan kaldırılması için büyük gayret göstermektedir. Bu çabaların daima destekçisi olduğumu bir kez daha vurgulamak; Türkiye’de kadın hakları konusunda çalışan ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımızla hepimiz gurur duyuyoruz. Bu gurur tablosu, kadınlarımızın zorluklarla başa çıkabilme gücünün ve fırsat verildiğinde yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği bir dünya temennisiyle, kız çocuklarımızdan her yaştaki kadınlarımıza sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum."

DHA