Gül'den ‘Kırkpınar’ mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirne Valisi Hasan Duruer’e bir mesaj gönderdi.

Gülden Kırkpınar mesajı
07 Temmuz 2013 Pazar 12:30 tarihinde eklendi.

Vali Duruer’e, etkinliğe daveti için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri, asırlar öncesinden günümüze ulaşan kendine has unsurlarıyla, en önemli kültür miraslarımızdan biridir. UNESCO’nun, Kırkpınar’ı, ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesine alması, bu köklü organizasyonun dünya spor tarihindeki yerini ve insanlık için değerini ortaya koymaktadır. Edirne’nin sahip olduğu tarihsel ve kültürel zenginliklerin ayrılmaz bir parçası olan Kırkpınar, güreşlerin yanı sıra düzenlenen görkemli ve coşkulu faaliyetlerle yurt içinden ve dışından geniş kitleleri buluşturmakta, ülkemizin ve Edirne’nin tanıtımına hizmet etmektedir. Aziz milletimiz, Edirne’nin ve ata sporumuz güreşin sembolü Kırkpınar’ı; gelenek, görenek ve örflerimizi yansıtan bu milli kültürümüzü, gelecek nesillere tüm yönleriyle en iyi şekilde aktaracaktır.” dedi.

Her yıl büyük bir ilgiyle takip edilen Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden Gül, “Sarayiçi Er Meydanı’nın çekişmeli ve heyecanlı müsabakalara ev sahipliği yapacağı inancıyla, tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, Edirneli vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.” temennisini iletti.


CİHAN