Gül'den Turan Yazgan için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Turan Yazgan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Gülden Turan Yazgan için başsağlığı mesajı
22 Kasım 2012 Perşembe 19:10 tarihinde eklendi, 1.452 kez okundu.

 

 
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayatını Türk dünyasına adayan, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
     ''Turan Yazgan, kardeş ülke ve topluluklarla ilişkilerimizin geliştirilmesine büyük önem vermiş, kurduğu Vakıf, yürüttüğü faaliyetler ve çalışmalarla Türk dünyasının kültür ve sanatının tanıtılması ve korunmasına emsalsiz katkılarda bulunmuştur. 
     Ülkemize ve Türk dünyasına yaptığı üstün hizmetlerle büyük takdir toplayan ve çok sayıda ödül alan Turan Yazgan, vizyonuyla fikirleriyle, yetiştirdiği nesillerle Türk dünyasına bugün olduğu gibi gelecekte de rehberlik edecektir. 
     Ortak kültür mirasımızın en önemli şahsiyetlerinden biri olan Prof. Dr. Turan Yazgan'ı her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacağız. 
     Büyük dava ve gönül insanı Prof. Dr. Turan Yazgan'a Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve Türk dünyasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''