Gülen maketi yakılarak protesto edildi

MERSİN’in Tarsus İlçesinde yapılan 'Tarsus Demokrasiye Sahip Çıkıyor' mitinginde üzerinde 'hain feto' yazan manken yakıldı.

Gülen maketi yakılarak protesto edildi
25 Temmuz 2016 Pazartesi 22:50 tarihinde eklendi.
Tarsus Cumhuriyet Meydanı' Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve ilçe kaymakamlığı ile belediyenin destek verdiği mitin alanına ellerinde Türk bayrakları ile gelen çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün askeri darbe girişimini protesto etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 'Tarsus Demokrasiye Sahip Çıkıyor' mitingi için alanı dolduranlara Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer konuşma yaptı. Başer, küçük bir azınlığın, Türk Halkı'nın gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tamamını zan altında bıraktığını söyledi. TSK'nın onuru ile oynanmasına ve itibarsızlaştırılmasına izin verilmeyeceğini dile getiren Başer, "Milli iradeye sürülmek istenen kara leke, yine milletimizin azim ve kararlılığıyla püskürtülmüş, millet olarak topyekun bir duruş sergilenerek, hainlerin emellerine ulaşmasına engel olunmuştur. Hiç bir çete hiç bir paralel yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir darbe heveslisi bu emeline ulaşamayacak bu tür eylemlerin sonu her zaman hüsran olacaktır" dedi. 
 
Sözlerine birlik ve beraberlik mesajları vererek başlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Gün beraberlik günüdür, gün bu kutsal toprakları vatan hainlerden temizleme günüdür, Gün, milli beraberlik içerisinde tüm dünyaya demokrasiye olan bağlılığımızı ilan etme günüdür. Devlet kurumlarımız bu hainlerin kıskacından bir an önce kurtarılmalı ve milletimiz bu tür olaylara bir kez daha maruz bırakılmamalıdır. Ancak şu hususu da bir kez daha belirtmek istiyorum, TSK bizim gözbebeğimizdir. Bir avuç kendini bilmez caninin bu hareketleri neticesinde Allah Allah nidaları ile ölüme koşarak bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşamamız için seve seve canını veren Mehmetçiklerimizin onuru ile oynanmasına izin vermeyeceğiz. Yaşanacak süreçte, hukuk kuralları içerisinde kalınarak, suçlu ile suçsuzun ayrılması, masum insanlarımızın zarar görmemesi için azami ölçülerde hassasiyet gösterilmesi gerektiği hususunu bir kez daha belirtmek istiyorum" uyarısında bulundu. 
 
Siysi parti ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği mitingde Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca'nın da birer konuşma yaptı. Miting sonrasında, Fethullah Gülen'i temsil eden ve üzerinde 'Hain Fetö' yazan manken ateşe verildi. Kimi vatandaşlar yere düşen cansız mankenin başına basarak Fetullah Gülen’e karşı tepkilerini gösterdi.