'Gülen'in iadesinde Türkiye kararlı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, demokrasi mücadelesinde hayatlarını ortaya koyan Kazan'daki yaralıları hastanede ziyaret etti.

Gülenin iadesinde Türkiye kararlı
25 Temmuz 2016 Pazartesi 11:10 tarihinde eklendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda Türkiye'nin kararlı olduğunu anlatırken, "Türkiye'yi çökertmeye çalışan, böyle kanlı darbeler planlayan, 246 vatandaşımızın şehadetine yol açan bu kanlı terör örgütünün, ki binlerce yaralımız var. Türkiye'yi kalbinden hançerlemeye çalışan bu örgütün mensupları, mutlak suretle Türk adaletine hesap verecek. Tabi örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de mutlak surette Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor. Bu hem uluslararası hukukun, hem Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmaların gereğidir" dedi.
 
Darbe girişimi sırasında Kazan'daki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanarak sivil halkı bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken açılan ateş sonucu 9 kişi şehit olurken, 82 kişi de yaralandı. Mehdi Eker ve Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, demokrasi mücadelesinde hayatlarını ortaya koyan Kazan'daki yaralıları hastanede ziyaret etti. Eker, Milletvekili Ceylan, Kazan Kaymakamı Engin Aksakal ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk, gece demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye destek olmak için meydandaki yerini aldı. Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili ABD'deki makamlarından resmi başvuruda bulunmak için dosyaların iletildiğini hatırlatan Mehdi Eker şunları söyledi:
 
"15 Temmuz gecesinde Türkiye'de darbe yapmaya kalkışan hain eller, Fetullah Gülen'in başında bulunduğu terör örgütüyle FETÖ/PDY, yani paralel devlet yapılanmasının doğrudan açık bir şekilde onunla irtibatı olduğunun 79 milyonun tamamı biliyor. ABD'nin istediği o delilleri de ihtiva edecek şekilde dosyalar hazırlanıp iletildi. Şimdi süreci biz de hem takip ediyoruz. Türkiye bu konuda kararlı. Çünkü Türkiye'yi çökertmeye çalışan, böyle kanlı darbeler planlayan, 246 vatandaşımızın şehadetine yol açan bu kanlı terör örgütünün, ki binlerce yaralımız var. Türkiye'yi kalbinden hançerlemeye çalışan bu örgütün mensupları mutlak suretle Türk adaletine hesap verecek. Tabiİ örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de mutlak surette Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor. Bu uluslararası hukukun, hem DE Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmaların gereğidir. Doğrudan Türkiye'yi çökertmeye yeltenen, Türkiye'ye kasteden, devleti ve milleti ile Türkiye Cumhurbaşkanı'na suikast düzenleyen, TBMM'nin savaş uçaklarıyla bombardıman altına alan, Eemniyet müdürlüğünü, Milli İstihbarat Teşkilatı'nı Genel Kurmay Başkanlığını, Genel Kurmay Başkanı ve komutanlarını derdest eden, rehin alan bu hain örgütün başındaki kişinin iadesi Türkiye için son derece önemlidir."
 
17-25 Aralık sürecinden sonra Türkiye'deki paralel devlet yapılanması ve FETÖ örgütü ile ilgili bir iddianamenin de hazırlandığını hatırlatan Mehdi Eker, "Bu iddianame de kabul edildi. Böyle bir süreçte onun başka bir yere ABD'nin hani kaçmasına göz yummasını veya izin vermesini biz doğrusu beklemiyoruz böyle bir durumu" diye konuştu.