Güllüoğlu'ndan diyet yapanlara diyabetik güllaç

Faruk Güllüoğlu, Ramazan’da şeker hastaları ve diyet yapanlara yönelik diyabetik güllaç hazırladı.

Güllüoğlundan diyet yapanlara diyabetik güllaç
05 Temmuz 2013 Cuma 14:05 tarihinde eklendi, 1.472 kez okundu.

Güllaç yapımını anlatan firmanın Üretim Müdür Yardımcısı Mustafa Akpınar, tüketicilerin ilk kez diyabetik güllaç ile tanışacağını söyledi.

Ramazan ayının sevilen tatlısı güllaç pastanelerde yerini almaya hazırlanıyor. Türkiye’nin önde gelen tatlı üreticisi Faruk Güllüoğlu da Ramazan’a sayılı günler kala güllaç için hazırlıklarını tamamladı. Firma bu sene normal güllacın yanı sıra diyabetik güllaç da üretecek.

Faruk Güllüoğlu Üretim Müdür Yardımcısı Mustafa Akpınar, diyabetik güllacın ilk kez üretileceğini belirtti. Bu Ramazan’da şeker hastalarını ve diyet yapanları da düşündüklerini ifade eden Akpınar, “Şeker hastalarına ve diyet yapanlara özel enerjisi azaltılmış diyabetik güllaç üreteceğiz. Şeker yerine maltitol kullanılarak hazırlanan tatlıyı diyet yapanlar ve şeker hastaları doktor ve diyetisyen gözetiminde rahatlıkla tüketebilir.” dedi.

Güllaç yapımını uygulamalı olarak detaylarıyla anlatan Akpınar, hazırlanan güllacın üzerine süsleme amacıyla Hindistan cevizi, kırılmış fıstık, kiraz şekerleme yanı sıra muz, kivi, karpuz gibi mevsim meyvelerinin de yerleştirilebileceğini söyledi. Akpınar, dondurmanın da tercih edilebileceğini ifade etti.


CİHAN