Gülsüm Ana maaşını alacak

Umut'un bakımı için 5 yıldır koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya ödenen aylık 830 lira bakım maaşına uygulanan haciz kaldırıldı.

Gülsüm Ana maaşını alacak
17 Temmuz 2013 Çarşamba 11:31 tarihinde eklendi.
Antala'da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan ve kimliği tespit edilemeyen Umut'un bakımı için 5 yıldır koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya ödenen aylık 830 lira bakım maaşına uygulanan haciz kaldırıldı. 
 
Antalya'da 30 Ağustos 2008 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen, hastanedekilerin 'Umut' adını verdiği gencin koruyucu anneliğini üstlenen Gülsüm Kabadayı'ya uygulanan haciz, Antalya Valiliği'nin devreye girmesiyle kaldırıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 'Mustafa Öz' adıyla bir kimlik çıkartılan Umut'un bakımı için o yıllarda 340 lira olarak Gülsüm Kabadayı'ya ödenen bakım ücreti, zamanla 830 liraya yükseltildi. Aylık olarak koruyucu anne Kabadayı'ya ödenen 830 lira, Gülsüm Kabadayı'nın 9 yıl önce kapattığı bakkal dükkanı nedeniyle yaklaşık 5 bin TL olan, bugün 24 bin TL'ye kadar yükselen vergi borcu yüzünden haciz nedeniyle banka tarafından bloke edildi.
 
Olayın dün medyaya yansıması sonrasında ise Antalya Valiliği ile Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti. Muratpaşa Vergi Dairesi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Umut'un bakımı için ödenen maaşa uygulanan haciz kaldırıldı.
 
Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Gülsüm Kabadayı'ya 2009'dan itibaren bakım için ücret ödendiğini ve eşinin geçmişteki ticari faaliyetlerinden kaynaklanan haciz olaylarıyla karşılaşıldığını söyledi. Cevheroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelinin girişimleri sonucunda haciz olayının kaldırıldığını söyledi.

DHA