Gülsuyu olaylarında 2 kişi serbest

Maltepe Gülsuyu'nda sabah saatlerinde, gece yaşanan olayları protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen iki kişi serbest bırakıldı.

30 Eylül 2013 Pazartesi 20:09 tarihinde eklendi, 1.169 kez okundu.
 
Gülsuyu'nda gece yaşanan olayları sabah saatlerinde protesto ettiği iddia edilen 2 kişi, 'Kamu malına zarar verme' ve 'Görevi yaptırmamak için direnme' gerekçeleri ile polis tarafından gözaltına alındı. Anadolu Adalet Sarayı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Figen Şen (30), müracaat savcılığında verdiği ifadesinde, bakkala gitmek için dışarı çıktığını ve insanların etrafa kaçıştıklarını söyledi. Bunun üzerine kendisinin de kaçmaya başladığını belirten Figen Şen, "Birisi arkamdan tutup bana vurdu.

Kimse polis olduğunu söylemedi ve kendisini de tanıtmadı. Polis arabası geldi ve bizi götürdüler. Bizim oturduğumuz bölgede zaman zaman bu tür olaylar olmaktadır. Bu olayın neden kaynaklandığını bilmiyorum. Bir gün önce 'Uyuşturucuya Hayır' yürüyüşü olmuştu. Ben buna katılmıştım ancak yürüyüş olaysız bir şekilde sona ermişti dedi.
 
Bir diğer şüpheli Ömer Baran Kandemir (20) ise, "Mesut A. isimli arkadaşım bir gün önce Gülsuyu'nda vurulmuştu. Ben de önceki akşam Kadıköy'den hastaneye ziyaretine gittim. Gece Kadıköy'e dönemedim. Gülsuyu'nda bir arkadaşımın yanında geceyi geçirdim. Sabah kahvaltı hazırlanmıştı.

Ekmek olmadığı için dışarı çıktım. Silahlar patlamaya başladı. Ben bu esnada, önceden tanımadığım ancak olaydan sonra adının Figen olduğunu öğrendiğim kişiyle kaçmaya başladık. Herkes kaçıyordu. Ben sokakta ilerlerken 'Dur yoksa ateş ederim' sesini duyunca durdum. Arkamdan polis gelerek bana ve Figen ablaya vurdular. Bu olayda hiçbir suç işlemedim" diye konuştu.
 
SERBEST BIRAKILDILAR
 
Figen Şen, 'Kamu malına zarar verme' ve 'Görevi yaptırmamak için direnme', Ömer Baran Kandemir ise 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlamasıyla tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme, dosya kapsamında incelenen görüntülerde ellerinde sopa ile gezen ve polis araçlarıyla birlikte etrafa saldıran kişilerinin görüntülerinin bulunduğu belirtti.

Görüntüler üzerinden kimlik tespit çalışması ve fotoğraflandırılma yapılmadığı şüphelilerin atılı suçu işleyip işlemediklerinin ancak tüm deliller toplandıktan sonra yargılama sonucundan anlaşılacağını ifade eden mahkeme, tutuklama talebinin reddine karar vererek sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına hükmetti.

DHA