Gültan Kışanak'ın acı günü

Gültan Kışanak'ın dün 91 yaşında vefat eden annesi Melek Özer, bugün Elazığ Yıldızbağları Cemevi'nde düzenlenen tören adından Sün Köyü'nde toprağa verildi.

Gültan Kışanakın acı günü
08 Haziran 2013 Cumartesi 17:45 tarihinde eklendi, 1.868 kez okundu.
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın dün 91 yaşında vefat eden annesi Melek Özer, bugün Elazığ Yıldızbağları Cemevi'nde düzenlenen tören adından Sün Köyü'nde toprağa verildi.
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'ın rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi gören annesi Melek Özer, dün vefat etti. Özer için bugün Elazığ Yıldızbağları Mahallesi'nde bulunan Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Batman Milletvekili Ayla Akat, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin, Hakkari, Van, ve Diyarbakır'daki çok sayıda belediye başkanı ve BDP'li meclis üyeleri katıldı.
 
Türkiye'deki Aleviler arasında, 'Peygamber ailesinden geldiği' kabul edilen ve 'Seyid' olarak bilinen Ağuce Aşireti dede soyundan gelen Melek Özer'in ölümü, bölgede yaşayan aleviler arasında büyük üzüntü yarattı.
 
Yıldızbağları Mahallesi'ndeki Cemevi'nde düzenlenen tören öncesi üzgün olduğu gözlenen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, gelen konukları karşıladı. BDP'de birlikte siyasi faaliyet yürüttüğü milletvekili arkadaşlarına sarılarak gözyaşı döken Kışanak'a babası Lütfi, ağabeyi Hüseyin Özer, halası Perihan Çelik ile yakınları destek verdi.
 
Cemevi dedesi Haydar Örk, dini vecibeleri yerine getirdikten sonra törene katılan yaklaşık 1000 kişiden 3 kez helallik istedi. Törene katılanların hakkını helal etmesinden sonra omuzlarda taşınan Melek Özer'in cenazesi, cenaze nakil aracına bindirilerek, Elazığ'a 16 kilometre uzaklıkta bulunan Alevi Sün Köyü'ne götürüldü ve Kocaseyid Türbesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin sırasında zaman zaman fenalık geçiren Kışanak'a kızı Evin Jiyan ve kadın milletvekilleri ile partililer yardımcı oldu.
 
Gültan Kışınak'ın ağabeyi Hüseyin Özer, defin işleminden sonra annesinin mezarı başında konuşma yaptı. Geçmişte yaşanan olaylardan örnek veren Hüseyin Özer, annesinin hayattayken, kendisine ve kız kardeşlerine her zaman destek olduğunu belirterek, "Ne yaparsak yapalım her zaman arkamızda durdu. Bize, 'Siz Kocaseyid'e emanet olun' derdi. Şimdi biz de onu Peygamber dergahına gönderiyoruz ve diyoruz ki; Seni Kocaseyid'e emanet ettik. Gelen tüm canlara teşekkür ederim" dedi.
 
Defin işlemlerinden sonra Kışanak ve beraberindekiler, Yıldızbağları Cemevi'ne dönerek, taziyeleri kabul etti.

DHA