Gümrük köstebeği kâtip çıktı

Polis, gümrük çetesini çökertmek için yürüttüğü teknik takibi, köstebek yüzünden yarıda kesti

Gümrük köstebeği kâtip çıktı
11 Ocak 2011 Salı 08:45 tarihinde eklendi, 1.137 kez okundu.

 

İstanbul Gümrük Müdürlüğü’ne düzenlenen son yılların en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonun, adliyede görevli adli katipin, dinlemeleri şebeke üyelerine sızdırması nedeniyle öne çekildi.
 
Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı Kargo Terminali Müdürü Hayrettin E.’nin başında bulunduğu rüşvet çarkında, İstanbul Gümrük ve Muhafaza Müdürü Lütfi Ekinci’nin de yer aldığının teknik takiple belirlendiği öne sürüldü.
 
GÖRÜNTÜLER KAYDEDİLDİ
Rüşvet ve yolsuzluk çarkını hem sesli hem görüntülü olarak tespit ettiği belirtilen mali polis, şebekenin başka illerdeki ayağını da çökertmek için operasyonu 3 ay daha uzatma kararı aldı. Ancak beklenmeyen bir durum ortaya çıktı.
 
Soruşturmanın yürütüldüğü Bakırköy Adliyesi’nde görevli M.K. adlı adli katip M.K., teknik takip altındaki şebeke üyelerine takip edildiklerini bildirdi. Operasyonun deşifre olduğunu düşünen Mali Polis operasyonu öne çekti. Polis, köstebek soruşturmasını da başka bir soruşturma kapsamında değerlendirmeye alacak.
 
RÜŞVETE ALIŞTIRDILAR
Rüşvet şebekesini adım adım izlemeye alan polis, çok ilginç bir ayrıntıyı da ortaya çıkardı. Atatürk Havalimanı’nda rüşvet çarkının ortasına tayin olan yeni gümrük memurunun, şebekenin ısrarlarına rağmen rüşvet almayı kabul etmediği belirtildi. Rüşvete karşı direnç gösteren memur peş peşe çalışma koşulları zor olan noktalara tayin edildi. Çalışma ortamının sürekli olarak zorlaştırılmasının ardından memurun, daha fazla direnç gösteremeyerek rüşvet yemeye başladığı öne sürüldü. Polis, böylece rüşvet çarkının kendisine nasıl alan yarattığını da kayda almış oldu.
 
Gümrük Operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sayısı dün 43’e yükseldi. Köstebek olduğu öne sürülen adli katip M.K.’nın da gözaltına alındığı belirtildi.

Habertürk