Gümrük müdürü 130 gün sonra göreve iade edildi

EDİRNE’de darbe girişimı ardından açığa alınan ve hakkında gözaltı kararı olduğu gün kanun hükmündeki kararname ile başmüfettişliğe atanan eski Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, 130 gün sonra görevine aide edildi.

Gümrük müdürü 130 gün sonra göreve iade edildi
05 Aralık 2016 Pazartesi 14:07 tarihinde eklendi, 1.308 kez okundu.
EDİRNE’de darbe girişimı ardından açığa alınan ve hakkında gözaltı kararı olduğu gün kanun hükmündeki kararname ile başmüfettişliğe atanan eski Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, 130 gün sonra görevine aide edildi. Yalçın, bakanlık onayıyla görevine döndüğünü sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.
 
15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’ı açığa aldı. Daha sonra 'Demokrasi nöbetlerine' katılarak elinde Türk bayrağı ile darbe girişimine tepki gösteren Müslüm Yalçın hakkında geçen 2 Ağustos günü Edirne Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı çıkarıldı. Müslüm Yalçın, aynı gün yayınlanan kanun hükmünde kararname ile başmüfettiş olarak atandı. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından serbest bırakılan Yalçın, 130 gün sonra bakanlık onayıyla başmüfettişlik görevine iade edildi. Göreve döndüğünü sosyal medya hesaplarından duyuran gümrük başmüfettişi Müslüm Yalçın, şunları yazdı:
 
"20 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 130 gündür yaşadığımız zor günler bugün itibariyle son buldu. Bugünü bize gösterdiği için Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun. Bu gün Bakanlığımızdan alınan onayla, açığa alınma kararına dayanak teşkil eden hakkımdaki soruşturmanın sonuçlandığı ve hakkımdaki soruşturmanın devamına gerek kalmadığı bildirilmiştir." 
 
 
Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)