Gümrükte 1 milyonluk kaçak telefon

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından havalimanlarında yapılan beş ayrı operasyonda yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 1 milyon TL değerinde 620 adet cep telefonu ele geçirildi.

Gümrükte 1 milyonluk kaçak telefon
09 Ocak 2013 Çarşamba 12:59 tarihinde eklendi, 1.159 kez okundu.

 

Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirilen ilk operasyonda Almanya’nın Frankfurt şehrinden gelen şüpheli bayan yolcuların gümrüklü sahadan çıkmaya çalıştıkları sırada bagajlarında yapılan kontrollerde 350 bin TL değerinde 314 adet cep telefonu ele geçirildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'na Hong Kong’tan gelen bir yolcunun gümrüklü sahayı valizlerini almadan terk etmesi üzerine, gümrük muhafaza ekipleri tarafından şüpheliye ait valizler takibe alındı. Yolcunun havayolu firmasından valizlerini Adnan Menderes Havalimanı'ndan almak için başvurması üzerine, operasyon için düğmeye basıldı. Konuyla ilgili bilgiler İzmir Gümrük Muhafaza ekiplerine bildirildi. Havayolu şirketi tarafından valizlerin İzmir’e gönderilmesine müteakip valizlerini almak üzere havalimanına gelen şahıs takibe alındı. Yolcunun eşyalarını gümrüğe beyan etmeden yurda girmeye çalıştığı anda gümrük muhafaza ekipleri tarafından müdahale edilerek arama kabinlerine alındı. Yapılan aramada 130 bin TL değerinde 53 adet Iphone marka cep telefonu ile çok sayıda aksesuarına el konuldu.
 
Atatürk Havalimanı'nda gümrük muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen diğer bir operasyonda ise Almanya’nın Frankfurt Havalimanı'ndan gelen iki yolcuda yapılan kontrollerde 74 adet Samsung Galaxys SIII ile 30 Adet  Samsung Galaxys Note II ele geçirildi. Gümrük muhafaza yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmede ele geçirilen cep telefonlarının 186 bin TL değerinde olduğu tespit edildi.
 
Esenboğa Havalimanı'nda yapılan iki ayrı operasyonda toplamda 149 adet cep telefonu aksamları ile birlikte ele geçirildi. Esenboğa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Katar’dan Esenboğa Havalimanına gelen A.D isimli yolcunun hareketlerinden şüphelenilmesi üzerinde giydiği montun içine zulalanmış bir şekilde 77 adet cep telefonu ile valizinde yapılan kontrollerde ise 25 adet cep telefonuna el konuldu. Diğer bir uçağın yolcularından M.Ç isimli bayan yolcunun beraberindeki 2 valizde yapılan aramada da 47 adet cep telefonu ile çok sayıda aksesuar ele geçirildi. 
 
Üç ayrı havalimanında beş ayrı olayda ele geçirilen 620 adet cep telefonunun tahmini piyasa değeri 1 milyon TL olarak belirlendi.

CİHAN