Gümrükte bin 64 personelin e-ataması yapıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamayla gümrükte çalışan bin 64 personelin e-atamasının yapıldığını bildirdi

01 Temmuz 2013 Pazartesi 11:22 tarihinde eklendi.

2008 yılından beri personelin e-atama usulüyle atandığını söyleyen Bakan Hayati Yazıcı, "Bugün itibariyle taşra teşkilatı ve döner sermaye işletmelerimizde rotasyona tabi görev yapan toplam 11 bin 19 personelimizden, bin 64 personelimiz 2013 yılı rotasyon dönemi itibariyle bölge hizmet süresini doldurmuşlardır. Bölge hizmet süresini dolduran, 119 personel bölge amiri ve üstü unvanlarda bulunup e-atamaya tabi olmayan personeldir." dedi. Bölge hizmet süresini dolduran 563 personelin atamasının da e-ticaret yoluyla yapılacağını belirten Yazıcı, görev süresi dolmadığı halde çeşitli nedenlerle tayinini isteyen 285 personelden 57’sinin de atandığını kaydetti. Bakan Yazıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu sistemde atamaya tabi personel web ortamında aldığı şifresi ile e-atama portalına girerek atanabileceği idareler arasından tercihte bulunmaktadır. Gerek hizmet puanının hesaplanmasında gerekse tercih aşamasında personelin itirazına imkan verilmekte ve yapılan itirazlar titiz bir inceleme ile değerlendirilmekte ve gerektiğinde sistem üzerinden düzeltmeler yapılmaktadır. Dolayısıyla, personelin mağduriyetine yol açmadan şeffaf ve adil bir ortamda personelin hizmet puanı ve tercihine dayanan bir atama işlemi gerçekleştirilmektedir. Yani, bu sürecin tüm aşamaları elektronik ortamda objektif ve şeffaf bir şekilde işlemektedir."

Bölge amiri ve üstü unvanlar ile sağlık, eş ve diğer mazeretler kapsamında 742 personelin dosyası Yer Değiştirme Kurulunca değerlendirildiğini dile getiren Yazıcı, bunlardan 407 personelin talebi kurulca mevzuata uygun bulunarak e-atama dışında atamalarının yapıldığını ifade etti.

Bunun dışında gerek mazereti yerinde görülmeyen gerekse herhangi bir mazeret beyanında bulunmayan toplam 563 personelin ataması ise elektronik ortamda e-atama sistemi ile gerçekleştirilecek.


CİHAN