Gümrükte su operasyonu

İzmir'deki operasyonda, ihracat beyannamesinde toz içecek olarak belirtilen konteynerlere su dolduran şirket hakkında işlem yapıldı.

Gümrükte su operasyonu
26 Ağustos 2013 Pazartesi 18:43 tarihinde eklendi.
 
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ihbar doğrultusunda, bir firmanın, Alsancak Limanı'nda İngiltere ve Almanya'ya göndermek üzere beklettiği 14 konteynerde ihracat beyannamesinde beyan ettiği bin 500 ton su ve 22 bin 950 kilogram toz içeceğin aksine yerlerine başka bir ürün koyduğu bilgisini edindi.

Konteynerlerin tümünde yapılan incelemede, pet şişeler içerisinde 372 bin 360 litre su bulunurken, beyan edilen toz içecekler bulunamadı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, mercek altına aldığı firmanın, Türkiye Şeker Kurumu'ndan, 2010 yılından itibaren şekerli içecek üretiminde kullanmak üzere düşük fiyata şeker alımı gerçekleştirdiği ancak bunları paketleyip iç piyasaya sürdüğü belirlendi.

Bu yolla firmanın, milyon TL'lik haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında, firma çalışanları A.S.K., M.K., A.K., İ.K., Ş.A. ve B.B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İfadesine başvurulmak üzere çağrılan firma yetkilisi A.S.K.'nin ise operasyonun yapıldığı gün yurt dışına çıkış yaptığı tespit edildi, yakalanmasına çalışıldığı vurgulandı.

DHA