Gümrükten kumar makinelerine geçit yok

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurda girecek tüm oyun makinelerinin incelemeye alınacağını duyurdu. Bakanlık, bu karara gerekçe olarak kumar makinelerinin oyun makinesi gibi lanse edilmesi tehlikesini gösterdi.

Gümrükten kumar makinelerine geçit yok
19 Şubat 2013 Salı 13:45 tarihinde eklendi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, makinelerin Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi’nin hukukçu, makine mühendisi ve emniyet ahlak bürosu görevlilerinden oluşan bir komisyonun onayından geçeceğini bildirdi. Buna göre artık ülkeye oyun amaçlı olduğu söylense bile içinde kumar riski barındıran makineler sınırdan geçemeyecek. 
 
Bakanlık konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
 “Türk Ceza Kanununun 228 inci maddesinin kapsamı dışında kalsa bile umuma mahsus veya umuma açık yerlerde her ne ad altında olursa olsun kazanç kastıyla oynanmasa dahi rulet, tilt, langırt ve benzeri baht ve talihe bağlı veya maharet isteyen, otomatik, yarı otomatik, el veya ayakla kullanılan oyun alet veya makineleri ile benzerlerini bulundurmak veya çalıştırmak veya yurda sokmak yahut imal etmek yasaktır. Bu itibarla, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülen çalışma sonunda Bakanlığımızca hazırlanan Gümrük Genel Tebliği 19 Şubat 2013 tarihli ve 28564 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.” 

CİHAN