Günay'dan 'İnsanlık Anıtı' yorunu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kars'taki ''İnsanlık Anıtı''nın kaldırılmasına ilişkin, ''Sanatçı arkadaşlar bu tartışmalar başladığı zaman heykel yıkılmasını önlemek yerine, bakan yıkmaya kalkmasalardı belki şimdi başka bir noktada olabilirdik'' dedi.

Günaydan İnsanlık Anıtı yorunu
27 Nisan 2011 Çarşamba 21:55 tarihinde eklendi.

 

Cernmodern'de, sanatçı Jale Çelik'in "Eksik Gerçek" sergisini gezen Bakan Günay, medya mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Günay, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "İstanbul'a Kanal Projesi"ne ilişkin sorusu üzerine, bu projenin beklediği bir proje olduğunu belirtti. 
    
Bu projenin, İstanbul'un ulaşım konusunda yaşadığı birçok sıkıntının çözümüne yardımcı olacağını düşündüğünü ifade eden Günay, İstanbul Boğazı'ndan geçen tankerlerin çevreye verdiği zararlara değindi. 
    
Günay, geçmiş yıllarda bu alanda talihsiz olaylar da yaşandığını hatırlatarak, "Tarihi, güzel, doğal İstanbul Boğazı bize kalacak sanıyorum. Öteki boğazın da bir kruvazör bağlantısı, arkasından bir raylı sistemle İstanbul'a gelenlerin taşınması açısından projeler geliştirilebilir. Ben, bizim açımızdan çok heyecan verici buldum. İstanbul'un tarihsel mekanlarını, boğaz kıyısındaki yalılarını, saraylarını inşallah kanal açıldıktan sonra bu tür tehlikelerden önemli ölçüde korumuş olacağız" diye konuştu. 
    
Günay, Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine ise, "Sanatçı arkadaşlar bu tartışmalar başladığı zaman heykel yıkılmasını önlemek yerine, bakan yıkmaya kalkmasalardı belki şimdi başka bir noktada olabilirdik" değerlendirmesinde bulundu. 
    
Bakan Günay daha sonra, "Eksik Gerçek" sergisini gezerek, sanatçı Jale Çelik'ten bilgi aldı. 
    
Toplam 12 eserin yer aldığı sergi 6 Mayıs'a kadar açık kalacak.