"Gündem, seçimlerden sonra kalmayacak"

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra ortaya atılan paralel devlet iddialarının sanal bir gündem olduğunu söyledi.

Gündem, seçimlerden sonra kalmayacak
15 Şubat 2014 Cumartesi 18:25 tarihinde eklendi.

Seçimlerden önce bu tür gündemlerin ortaya çıktığını ancak daha sonra yok olup gittiğini ifade eden Destici, “Paralel devletten bahsediyorlar. Sanal bir tanım yapıyorlar.

Bütün suçu, buraya yüklemeye çalışıyorlar. Seçim bitsin, paralel devlet kalmayacak. Bunları yaşayacağız. Çünkü, geçmişte de bunları gördük. 11 yıldır bu ülkeyi, sen yönetiyorsun. Bu ülkede yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet varsa, bu ülkede paralel devlet varsa, örgüt, çete varsa, sorumlusu sensin.” diye konuştu.

BBP lideri Mustafa Destici, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Ankara Anatolia Gösteri Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım programında partililere seslenen Destici, Türkiye önemli bir süreçten geçtiğine dikkati çekti.

“FAİZE KARŞI OLAN BİRİ, FAİZSİZ BANKAYI BATIRMAK İSTER Mİ?”

Ekonomik anlamda Türkiye’nin sorunlar yaşadığına değinen Destici, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı faiz lobisi sözlerini değerlendirdi. Destici, “Her sıkıştığında, suçlu ilan ettiği bir faiz lobisi var. Ama bunu bir türlü göremedik, bunlar kim? Tamamen izafi ve sanal bir olay. Türkiye’nin bütçesinin gideri 436 milyar, onunda 53 milyarı faiz gideri. Vatandaşlarımızın 170 milyarda özel ödenen faiz gideri. 200 milyarın üzeri her yıl, 75 milyon faiz ödüyor. 80 yılda 130 milyar, son 10 yılda 500 milyar, faiz ödedik. Faize karşı olan adam, faizsiz bankacılığın en yerli bankasını batırmak için gayret gösterir mi? Faize karşı olan insan, Türkiye’nin bu kadar faiz içinde yüzmesine, devletin ve milletin bu kadar borçlanmasına fırsat verir mi?” ifadelerini kullandı.

“ÇATIŞMA KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ”

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Türkiye’nin çatışma ortamı içerisine girdiğini ifade eden Destici, bunun kimseye yarar sağlamayacağına dikkat çekti. “Önce Alevi- Sünni çatışması, sağcı solcu çatışması, laik-antilaik çatışmaları çıkardılar.

Şimdi ise dindar kesimler arasında bir çatışma çıkardılar. Türkiye’nin bir an evvel bu gerilim ortamından çıkması gerekir. Herkesin de bunun için gayret göstermesi gerekir. Bunun Türkiye’ye hiçbir faydası yok.” diyen Destici, çatışmayı sürdüren kim olursa olsun, karşı olacaklarını kaydetti.

Paralel devlet iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Destici konuşmasına şöyle devam etti: “Paralel devletten bahsediyorlar. Sanal bir tanım yapıyorlar. Bütün suçu buraya yüklemeye çalışıyorlar. Seçim bitsin, paralel devlet kalmayacak. Bunları yaşayacağız. Çünkü geçmişte de bunları gördük. 11 yıldır bu ülkeyi sen yönetiyorsun. Bu ülkede yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet varsa, bu ülkede paralel devlet varsa, örgüt, çete varsa sorumlusu sensin. Sen 17 Aralık’ta mı bunları gördün? Bütün bunlar kurulurken, sen gökyüzünde uçurtma mı uçurdun, çelik çomak mı oynuyordun?”

“HER ZAMAN DOĞRUNUN YANINDA OLDUK”

Büyük Birlik Partisi olarak her zaman doğrunun yanında olduklarını ifade eden Destici, yapılan hizmetlerin kendileri için değil millete faydası olup olmadığını sorguladıklarına değindi. Destici, “Refah - Yol Hükümeti kurulurken bir sürü ithamlar yapıldı. Hepsi yalandı.

Neden engellendi, ‘Müslümanların iktidarını engellettirmeyeceğim.’ dedi. 28 Şubat’ta, ‘Namlusu millete dönmüş tanka selam durmam.’ dedi. 27 Nisan’daki muhtıraya karşı çıktık. 12 Eylül referandumuna eksik de olsa, 'evet' dedik. Yine olsa, 'evet' derdik. Biz işimize yarıyor mu? diye bakmayız. Biz, millete yarıyor mu? diye bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.


CİHAN