''Gündoğmuş'ta göçü önleyeceğiz''

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Gündoğmuş ilçesi Belediye başkan adayı Ahmet Demirel, 30 Mart mahalli seçimlerinde sandıktan yetki alması halinde göçü alternatif turizm yatırımlarıyla önleyeceklerini söyledi.

Gündoğmuşta göçü önleyeceğiz
14 Mart 2014 Cuma 14:02 tarihinde eklendi.

MHP'nin Gündoğmuş'ta mahalli seçimlere iddialı hazırlandığını belirten Demirel, 30 Mart'ta belediyeyi AKP'nin elinden almaya kararlı olduklarını kaydetti. Gündoğmuş'un Antalya, Alanya ve Manavgat ilçesine başta turizm sektöründe olmak üzere yoğun göç verdiğini belirten Demirel, ilçenin resmi nüfusunun 2 bin olduğunu söyledi. Demirel, iş imkanlarının kısıtlı olmasına bağlı Gündoğmuş'un son 20 yıl içinde nüfusun 14 binlerden 2 bine düşmesinin ilçedeki 40 yaş üstünü artırdığını kaydetti.

Seçilmesi halinde ilçede dağ, doğa sporları, yayla, trekking, eko, botanik, oryantiring (koşarak yön bulma) ve dağ bisikleti sporlarını yaygınlaştıracaklarını anlatan Demirel, "İlçemiz işsizliğe bağlı yoğun göç veriyor. Antalya'nın alternatif turizme en elverişli ilçesi Gündoğmuş. İlçemizin en önemli gelir kaynağı tarım, hayvancılık ve ormancılık. Fakat uzun yıllar gelir kapısını artıracak ve istihdam alanı oluşturmaya yönelik proje hazırlanmadığı için göç hızlandı. Bölgemiz dağ turizmi için çok önemli. Alternatif turizmde Finlandiya, İsveç ve Danimarka öncü ülkeler. Gündoğmuş'un ekoturizminde potansiyeli çok yüksek." ifadesini kullandı.

Demirel, 30 Mart'ta Gündoğmuş'un köyleriyle birlikte 6 bin 700 seçmelinin oy kullanacağını, ilçe merkezinde ise bin 480 seçmenin sandığa gideceğini kaydetti. 


CİHAN